Style

Madeleine Florescu a locuit 15 ani la New York, în "centrul universului". Astăzi, pe Calea Dorobanţilor la numărul 152 este locul numit Madison absolute beauty, noul "acasă"

10 iul 2017 3063 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Casa ei a fost, timp de 15 ani, New York-ul, cu toate valenţele care-i pot fi asociate. Astăzi însă, „casa“ la care se întoarce zi de zi îşi deschide uşile pe Calea Dorobanţilor, la numărul 152, într-un colţ cochet de stradă care vara e numai verdeaţă, locul numit Madison absolute beauty. S-a întors din „ţara tuturor posibilităţilor“ în 2004, a deschis primul magazin de parfumuri de lux în 2007, iar vara aceasta sărbătoreşte zece ani în acest business. Există trei magazine sub brandul Madison, unul în Bucureşti, unul în Budapesta - Ungaria, şi un altul în Reykjavik - Islanda. Doar magazinul din Bucureşti realizează vânzări de 2,2 milioane de euro anual.

Dincolo de parfumuri, ce o mai cucereşte pe Madeleine Florescu? Poate pasiunea pentru un anumit obiect din garderobă sau avantajul de a atinge printre primii cele mai exclusiviste bijuterii din lume. Cele mai frumoase cadouri nu sunt nici pe departe unele de lux, ci mai degrabă generatoare de emoţii uneori copleşitoare.

După Afaceri Premium o creionează pe Madeleine Florescu în câteva răspunsuri naturale. Ca orice parfum care rămâne în memorie.

 

 

Destinaţiile mele de vacanţă preferate...

Prefer Europa, mai ales Italia. Iar vara, pentru mine, înseamnă Vama Veche, unde avem cea mai frumoasă casă.

 

Un lucru inedit pe care l-am făcut recent...

Am luat feribotul de pe coasta Greciei şi am traversat pe timpul nopţii Adriatica până la Bari. Deşi nu foarte comod şi destul de obositor, copiii au adorat experienţa şi îşi doresc să repetăm aventura.

 

Când ajung prima dată într-un oraş nou...

De obicei, sunt cu lista făcută cu ceva timp înainte şi abia aştept să încep să bifez obiectivele. Îmi place să fac câte puţin din toate, dar ce alegem trebuie să fie de cea mai bună calitate.

 

Locul meu preferat din România...

Îmi place Bucureştiul, în general. Iar dacă e să aleg un loc anume, este casa mea şi „my neighborhood“ (vecinătatea - trad.), între Dorobanţi şi Floreasca.

 

Hobby-ul meu cel mai mare...

sunt parfumurile, vocaţie transformată în business.

 

Un obiect pe care îl port totdeauna cu mine este...

Nimic romantic în acest răspuns: telefonul meu Blackberry.

 

Cartea de pe noptiera mea acum...

este „Born to run“, de Christopher McDougall.

 

Obiectul meu preferat din garderobă...

este o curea lată de piele, care se potriveşte la ii lungi, la cămăşi mai largi, de obicei, în orice impas care se rezolvă prin accentuarea taliei.

 

Brandurile mele preferate...

Depinde ce anume produc ele. Pentru haine, Rick Owens, Jil Sander, Ports 1961, Gucci. La genţi, îmi plac Chanel, Bottega Veneta, Fendi. La bijuterii, Bibi van der Velden, Spinelli Kilcollin şi Lito.

 

Ceasul pe care îl port la mână...

Nu port ceas, dar port bijuterii din colecţia Madison. Sunt cam greu de asortat cu ceasurile, dar când vom introduce şi ceasuri, cu siguranţă le voi purta pe acelea.

 

Parfumurile mele preferate...

sunt Madison Exclusives, create de Roja Dove, pentru a celebra cei zece ani împliniţi de Madison. Alături de Bergdorf Goodman, Selfridges şi Harrods, suntem printre cei aleşi care se bucură de ediţii limitate create de celebrul parfumier.

 

Site-urile mele preferate...

sunt The New York Times, The New Yorker, Vanity Fair şi ZF.

 

Beau întotdeauna cu plăcere...

Flamboyant de la Davino (roşu), Revelatio de la Davino (alb) sau Liliac Rosé. Şi, bineînţeles, Madison Coffee No. 1, o ediţie limitată de cafea de specialitate, lansată de soţul meu anul trecut, o cafea de competiţie, premiată, care a câştigat titluri internaţionale.

 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă...

La 40 de ani, am cumpărat prima maşină pe care am personalizat-o aşa cum mi-am dorit, un Porsche Macan GTS. Îmi place foarte mult să conduc.

 

Mi-ar plăcea să primesc cadou...

Îmi plac micile cadouri pe care mi le fac fetiţele mele - desene, felicitări, premii amuzante. La vârstele de 7 şi 9 ani, suntem exact în această perioadă.

 

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă...

este o colecţie de covoare turceşti de care ne bucurăm în casa de la Vama Veche.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona...

Am mai mulţi, surprinzător, din zona creativă olandeză. Artistul care mi-a influenţat şi decorat viaţa cel mai mult este Lilian Driessen. Ea semnează designul magazinelor Madison de la Bucureşti şi Budapesta, casa familiei din Dorobanţi, o linie vestimentară pe care o port cu plăcere, dar şi un brand de parfumuri, Maria L.

 

Restaurantul meu preferat...

În Bucureşti, sunt mai multe, respectiv Mahala, Yoshi Sushi şi Frudisiac. Îmi mai plac mult Pollen Street Social din Londra, Enoteca Pinchiorri din Florenţa şi Babel din Budapesta.

 

Sporturile pe care le practic cu plăcere...

sunt alergatul şi mersul pe jos în parcul Herăstrău. Sunt, însă, extrem de supărată pentru că, recent, primăria a blocat accesul pe unica punte de legătură care-ţi permite înconjurul parcului.

 

Cel mai des ascult...

Radio Guerilla.

 

Mă pasionează...

întâlnirile de cumpărături de bijuterii care au loc de două ori pe an la Paris şi la Londra, în acelaşi timp cu Fashion Week. E foarte multă surpriză şi adrenalină în a vedea colecţiile noi de bijuterii care ştii că vor marca sezonul următor şi care marchează trenduri alternative.