Style

În timpul programului e CFO al Veolia România şi Apa Nova. În timpul liber e pasionată de ciclism, călătorii şi nu refuză un pahar de vin rosé

02 aug 2019 1672 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Irina Munteanu este de şase ani CFO al operaţiunilor locale ale grupului francez de utilităţi Veolia, însă lucrează pentru companie de peste un deceniu - iniţial tot în departamentul financiar, iar apoi în IT. Atunci când nu îşi dedică timpul jobului, alege să călătorească pentru a descoperi culturi şi civilizaţii noi. De altfel, energia şi-o ia din vacanţe, din plimbările pe bicicletă ce-i amintesc de copilărie şi din timpul petrecut cu cei dragi.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă... iPad-ul (şi telefonul). Îmi place să fiu mereu conectată atât la ultimele ştiri şi noutăţi (chiar şi mici cancanuri), cât şi la pulsul activităţii companiei, chiar şi atunci când sunt plecată. În plus, aceste produse înglobează o multitudine de funcţionalităţi practice - de la aplicaţii care ne spun cât de multă apă să bem sau câte calorii are un produs, la aparat de fotografiat, ceas şi calculator, agendă sau planner. De aceea, iPad-ul (telefonul) este mereu cu mine.

Cartea pe care o citesc acum este... În acest moment citesc două cărţi. Pe care dintre ele o parcurg depinde de starea de spirit în care mă aflu. Este vorba de „Triburi“ de Seth Godin, o lucrare despre leadership şi puterea de a fi lider, dar şi cartea „Un bărbat pe nume Ove“ a lui Fredrik Backman. Aceasta din urmă e o carte amuzantă despre un bătrân mo­rocănos care nu înţelege cum în ziua de astăzi bărbaţii pot conduce maşini sofisticate, dar nu sunt în stare să rezolve cele mai mărunte treburi gospodăreşti. 

Pasiunea mea este... să călătoresc şi să cunosc cât mai multe culturi, să vorbesc cu oamenii din locurile respective, să le ascult şi să le descopăr poveştile. Mă fascinează să văd cât de diferiţi suntem în funcţie de culturile din care provenim şi în funcţie de obiceiurile noastre, dar, în acelaşi timp, cât de dornici suntem să ne cunoaştem mai bine unii pe alţii.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este...Portugalia. Mi se pare o ţară fascinantă. Locurile şi peisajele, istoria, oamenii, muzica şi gastronomia fac din Portugalia o ţară plină de adevărate comori şi energii pozitive. Este o ţară vie, care trăieşte şi respiră prin toţi porii săi şi în care simţi că trăieşti din plin.

O descoperire recentă din Bucureşti este... ansamblul fântânilor urbane de la Piaţa Unirii. Simfonia Apei - spectacolul oferit de acestea în fiecare seară de weekend - este o adevărată încântare senzorială pe care orice locuitor sau vizitator al Bucureştiului ar trebui să nu o rateze.

Ceasul pe care îl port la mână este... nu port de obicei ceas, telefonul îmi este de folos atunci când doresc să ştiu ora exactă. Însă, atunci când vreau să-mi accesorizez o ţinută, prefer un Movado - o marcă ce are o personalitate aparte în lumea orologeriei.

Parfumul meu preferat este... Coco Mademoiselle, de la Chanel. Este un parfum pe care-l port de aproape 20 ani, încă de la lansarea sa. Îmi place maniera de combinare a notelor sale, îmi place istoria lui şi faptul că simbolizează senzualitatea femeii moderne. Simt că mă reprezintă. 

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de vin rosé. Este inclusiv maniera mea de relaxare, seara, cu familia, atunci când încerc să mă liniştesc după o zi de lucru.

Primul lucru pe care îl fac atunci când ajung într-un oraş este... Vin cu temele făcute în avans în sensul că citesc despre obiectivele turistice din oraşul respectiv şi apoi îmi organizez timpul pentru a le vizita. Cum spuneam, sunt pasionată de călătorii, locuri şi oameni şi mă încarc pozitiv observându-le, cunoscându-le şi adunând amintiri. 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Nicolae Grigorescu. Probabil că este şi o legătură sentimentală considerând că în oraşul meu natal se află casa lui memorială. Recunosc însă că sunt fascinată şi de florile lui Tonitza.

Sportul pe care îl practic cu plăcere este...ciclismul. Îl practic destul de rar în ultima perioadă deoarece am puţin timp liber. Chiar şi acum când vorbesc despre asta am sentimentul de libertate pe care mi-l redă mersul pe bicicletă. În plus, de fiecare dată mă face să retrăiesc anii copilăriei mele.

Restaurantul meu preferat este... orice restaurant din Paris unde întotdeauna am savurat şi apreciat mâncarea franţuzească. De altfel, nu există „oprire“ la Paris fără aperitivul meu preferat: „six escargots, s’il vous plaît“.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Disneyland Paris, care m-a fascinat mai mult decât pe copiii mei, un loc de poveste şi plin de viaţă.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... o sticlă de vin rosé!

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... bijuteriile cu diamante care îmbracă orice ţinută!

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... site-urile de ştiri economice, dar şi blogurile de călătorie pentru a mă inspira pentru destinaţiile mele viitoare !