Style

Good Life

29 mar 2013 600 afişări
Din aceeaşi categorie

Indexul locurilor şi produselor exclusiviste iubite de bon-viveuri şi connaiseuri, în trend în momentul de faţă în Bucureşti.

1. Palazzo Lido

Palazzo Lido este noul loc de joacă al lumii artistice,  fashion şi business din oraş situat pe strada C.A. Rosetti nr.13. 

Casa Lido sau Anghelescu, cum era cunoscută de bucureştenii Micului Paris în urmă cu peste 100 de ani, a devenit peste noapte restaurantul unde prietenii, obişnuiţii casei, căutătorii de gusturi bune şi viaţă chic se întâlnesc mai nou şi se bucură de un pahar de frizzante de rosé şi de gastronomie siciliană (bucătarul chef e din Palermo) servită în farfurii frumoase, ca pe vremuri. Palatul a păstrat, alături de ceva din atmosfera elegantă de la început de secol 20, elemente de decor originale precum vitralii şi  oglinzi de cristal dar şi cele două camere-bibliotecă ale domnului profesor Anghelescu, unde a fost găzduită una din cele mai importante colecţii de cărţi rare şi obiecte de artă ale unui român.

2. GALATECA

Dacă vreţi să aflaţi ce-i nou în lumea modei, a artelor vizuale şi  designului de interior, treceţi pe la GALATECA pe  strada C.A. Rosetti nr. 2-4, unde „vom vorbi des despre artişţi şi designeri români, despre consumul de artă în toate formele sale şi despre designul de obiect“.

GALATECA, noul spaţiu  situat la parterul Bibliotecii Centrale Universitare Carol I îşi propune … „experienţe culturale pop-up, în care se consumă artă şi companie selectă“.

Amenajarea interioară avangardistă a fost realizată de arhitectul Radu Teacă şi dezvăluie un interior alb, avantajat de spaţii vitrate ample şi de poziţionarea în incinta sediului bibliotecii.

Pe lângă expoziţiile de design, modă şi artă,  Galateca cuprinde şi NeoGalateca, shop-ul galeriei de unde se pot cumpăra obiecte create special pentru acest proiect şi inspirate din expoziţiile galeriei, design de produs şi fashion autohton, dar şi branduri internaţionale.

3. The London Street Atelier

Conceptul de „private dining“ sau „restaurant secret“ e demult în trend în alte capitale ale lumii şi a început să ajungă uşor şi în Bucureşti. London Atelier este unul din aceste locuri secrete despre care nu auzi decât prin „word of mouth“, şi în plus unul dintre locurile perfecte pentru networking, din oraş.

London Street Atelier este situat în Dorobanţi şi organizează petreceri private, degustări de vin şi cursuri de gătit pentru clienţii din corporaţii, dar şi pentru copii. 

Cursurile şi evenimentele îmbrăţişează şi comunitatea de bloggeri de gastronomie şi vin din Bucureşti, oferind spaţiu de desfăşurare pentru prânzuri şi cine dintre cele mai creative. Conceptul îi aparţine lui Rachel Sargent, o femeie de afaceri care îşi dedică acum  timpul în întregime pentru London Street Atelier. „Clienţii noştri sunt un mix de ex-expaţi şi români, cu gusturi sofisticate care sunt din ce în ce mai deschişi la a învăţa cum să prepare mâncare gustoasă sau să înveţe mai multe despre vinuri, să experimenteze în gene­ral“, spune Rachel. London Atelier s-a deschis de la 1 octombrie, iar toate evenimentele sunt mai întotdeauna „fully booked“, prin urmare cei ce vor să participe trebuie să fie atenţi la pagina de facebook The London Street Atelier şi să-şi facă rezervare din timp.

4. Mr Bakery şi Tartelier

Poate că mai e ceva timp până când să vedem bucu­reştenii la plimbare pe bicicletă ducând la subraţ o baghetă proaspătă, la fel ca parizienii. Cu toate astea, în oraş s-au deschis două „brutării“ noi care promit clienţilor delicii de pati­serie proaspete şi coapte „ca acasă“. Prima locaţie de acest fel este Mr Bakery,  o cafenea/patiserie care aparţine de restaurantul Collage de pe bld Ion Mihalache, iar Tartelier este a doua locaţie numai bună pentru pâinea cea de toate zilele, care se află pe strada Clucereasa Elena, nr. 8 şi are zilnic în meniu  pâine cu maia, dospită multe ore, fără conservanţi, aditivi sau afânători, după reţete simple şi tradiţionale.