Style

Esenţele puterii: Care sunt aromele care au cucerit regine sau şefi de state şi cum au fost reinterpretate de parfumierii de azi. Galerie Foto

21 nov 2016 1704 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Dincolo de succes şi determinare, un strop de parfum te poate aduce mai aproape de luminile rampei. După Afaceri Premium a realizat o selecţie a aromelor de elită, potrivite pentru această toamnă. Sunt parfumuri puternice, cu ingrediente nu neapărat rare, dar folosite în combinaţii inedite, parfumuri purtate de oameni celebri sau create în onoarea unor personalităţi de viţă nobilă. Şi dacă n-am fost contemporani cu Regina Maria a României sau cu soţia lui Napoleon al III-lea, cine spune că nu putem purta şi noi esenţele lor preferate?

„Parfumul, deja considerat un cult în Marea Britanie, are o notă captivantă ce te face să întorci imediat capul“, spunea Charlie Porter în GQ Magazine. Molecule 01 conţine Iso E Super, ingredient olfactiv cu impact magnetizant asemănător feromonului. Aroma se va contopi cu pielea, iar sex-appeal-ul va atinge cote inimaginabile. Molecule 01, de la Escentric Molecules, este un parfum seducător, astfel că vedete din întreaga lume au ales să fie irezistibile folosindu-l. Elton John, Kate Moss şi Dita von Teese sunt doar câteva dintre ele.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Subtil şi enigmatic, dar profund masculin, cu atingeri retro, dar moderne - acesta este noul Bracken Man. Notele de vârf de bergamotă, lavandă şi lămâie, împreună cu cele de nucşoară, muşcată, cedru şi santal, fac şi mai seducătoare atingerile de mosc şi patchouli din baza parfumului, rezultatul fiind cu adevărat remarcabil.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Frumuseţea trandafirilor de mai şi prospeţimea albă a iasomiei din Diaghilev, de la Roja Parfums, creionează o siluetă olfactivă ancorată în note puternice de vetiver şi rădăcină de iris. Dansul delicat al florilor de bergamotă surprinde, ca într-o încleştare amoroasă, personajul aspru şi crud al muşchilor de copaci. Diaghilev Parfum readuce în lumina reflectoarelor parfumurile spectaculoase, specifice Epocii de Aur a Baletului Rus, fiind un omagiu adus lui Serghei Pavlovici Diaghilev, un ilustru impresar şi faimos producător de artă teatrală, recunoscut pentru obiceiul inedit de a parfuma cortinele înaintea fiecărui spectacol de balet. Opulent, rafinat, somptuos şi efervescent, acest echilibru olfactiv desă­vârşit este un adevărat elixir, preţios şi unic, pour les connaisseurs.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.

Inspirat din una dintre cele mai prolifice rase de cai pursânge din istorie, noul Layton este o compoziţie senzuală şi parfumată, infuzată cu nobleţe în atmosfera festivă şi armonioasă a curţii de la Versailles. Parfumul conţine note de bergamotă, măr, lavandă, violetă, iasomie, muşcată, lemn de guaiac, patchouli, lemn de santal, vanilie şi piper.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Într-o epocă în care se lansau foarte multe parfumuri, Quelques Fleurs L’Original, de la Houbigant, a devenit creaţia memorabilă a tuturor timpurilor, disponibilă şi azi doar în parfumerii de lux din întreaga lume. A fost primul parfum ce conţinea un buchet floral. Ceea ce face ca această creaţie să fie unică şi incomparabilă nu sunt doar florile, ci şi modul unic în care sunt îmbinate, aşa cum nici în muzică nu doar notele creează o capodoperă. Parfumul Quelques Fleurs L’Original a fost purtat de Regina Maria a României, fiind unul dintre parfumurile sale preferate.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie în ediţie limitată.

Olivier Creed şi fiul său, Erwin, au creat în 2008 un parfum evocator prin nota florilor sălbatice, un omagiu pentru cea mai enigmatică şi controversată Primă Doamnă a Statelor Unite: Jacqueline Kennedy. Simbol al modernităţii, aceasta a rămas un adevărat beauty icon al secolului XX, cu ochii ei inteligenţi şi misterioşi ascunşi sub ochelarii mari, părul negru şi totdeauna perfect întins, postura impecabilă pe care o înfăţişa ori de câte ori se îmbrăca în negru. Pentru a crea Love in Black, Oliver Creed a amestecat zeci de ingrediente alese tocmai din locurile unde a călătorit această sofisticată femeie. Sticla are în compoziţie un nisip negru, acelaşi nisip de pe insula unde Jackie O. s-a recăsătorit.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.

Colonia Eight & BOB spune povestea lui Al­bert Fouquet, fiul unui aristocrat parizian, un cunoscător în materie de parfumuri, şi frumoasa prietenie cu J. F. Kennedy, înfiripată într-o seară din 1937, pe Riviera Franceză. Doar cinci minute au fost suficiente ca americanul să fie de-a dreptul fermecat de esenţa deosebită pe care Albert o purta. Şarmul lui Kennedy l-a motivat pe Albert să-i lase a doua zi la hotel o mostră din parfumul său, împreună cu un bilet pe care scria: „În această sticlă vei regăsi stropul de mister franţuzesc care îi lipseşte personalităţii tale americane“. Secretul acestei deosebite creaţii olfactive este nota specială de Andrea, o plantă din Chile care poate fi culeasă doar în decembrie şi ianuarie, de pe vârfurile înalte ale munţilor. Treptele olfactive ale acestei colonii se deschid prin acorduri efervescente de citrice, condimentate cu note de ghimbir, cardamom, lămâie şi bergamotă, în timp ce lemnul de cedru şi cel de santal, vanilia şi notele verzi de patchouli învăluie pielea într-un aer misterios.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.

Rance Eugénie a fost creat pentru Eugénie, soţia lui Napoleon al III-lea. Fermecătoare şi elegantă, ea a cucerit întreaga Franţă şi apoi Europa. Parfumul este discret, dar intens şi feminin, adresându-se simţurilor, inimii şi minţii.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Pentru crearea luxosului flacon de La Belle Hélène, în ediţie limitată, de la Caron, realizat în totalitate manual, maestrul sticlar Jean-Pierre Bacquere a lucrat un cristal din Suedia, pentru al cărui decor a fost necesară folosirea a două foi de aur galben de 22 de carate şi trei foi de aur roşu de 23,5 carate.

Produsul în ediţie limitată este disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

Lemn, piele, marmură şi aur - cele patru elemente care se regăsesc în decorurile unui palat regal persan - au fost şi pilonii de la baza creaţiei parfumului Royal Oud, de la Creed. Obţinut din scoarţa copacilor Agarwood din India, oud-ul este un ingredient rar, inedit, hipnotic, preţios, ce se impune prin profunzime şi intensitate. Royal Oud sugerează un strop din splendoarea şi fastul imperial al marilor palate, amprentând purtătorul cu un aer princiar, solemn şi somptuos. Este purtat de Ducele şi Ducesa de Cambridge, dar şi de membrii a şase familii prezidenţiale din SUA.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.

François Rance a dedicat împăratului Napoleon inegalabilul parfum Le Vainqueur. Sticla este în formă de obelisc, simbol al victoriei, şi poartă în vârful ei cununa de lauri a învingătorilor, identică celei de acum două secole. Dacă desfaci sticla, descoperi prospeţimea citricelor mediteraneene, într-un contrast pătrun­zător cu ghimbirul şi nucşoara care evocă briza mării. Senzuala iasomie, alături de combinaţia aromatică între lavandă şi geranium, defineşte caracterul viril şi puternic al acestui parfum. Liliacul şi irisul se armonizează perfect cu esenţa afrodiziacă a ambrei cenuşii şi cu cea revigorantă a moscului.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Baccarat Rouge este un parfum născut din întâlnirea dintre Maison Francis Kurkdjian şi Baccarat pentru a celebra aniversarea a 250 de ani de măiestrie în arta cristalului. „Luminos şi sofisticat, Rouge 540 se aşază pe piele în acorduri florale îmbinate cu o uşoară briză lemnoasă. Mi-am imaginat o alchimie poetică unde notele de iasomie şi strălucirea şofranului definesc faţetele minerale ale ambrei şi tonurile lemnoase de cedru proaspăt tăiat. O semnătură olfactivă memorabilă“, spune Francis Kurkdjian.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Creată în 1989, sculptura panterei Zeila este una dintre cele mai faimoase creaţii ale lui Marie-Claude. Surprinsă ca şi cum se pregăteşte de atac, această creatură elegantă a fost considerată de istoricul grec Theophrastus unicul animal care îşi atrage prada cu ajutorul mirosului pe care îl degajă. În Elegance Animale, de la Noir Premier, această ispită este redată printr-un amestec potent şi senzual de piele, fructe şi flori într-o armonie perfectă.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

La început, Addictive Vibration se deschide inocent, naiv chiar, asemănător unui parfum de primăvară, dar încet-încet faţetele ispititoare şi narcotice încep să-şi facă simţită prezenţa. Până să ne dăm seama, am fost deja captivaţi şi seduşi iremediabil de acest parfum ameţitor, cu măr, floare de portocal, miere, vanilie şi mosc.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Wedding Bouquet a fost realizat de Floris London exclusiv pentru a celebra căsătoria Prinţului William cu Catherine Middleton. Este un parfum ce îmbină notele sublime de lăcrămioare cu cele proaspete de lămâie, iasomie, flori de portocal şi Stephanotis. Un parfum cu o delicateţe sublimă, o poveste de iubire eternă.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Vrăjit de privirea pătrunzătoare a ochiului dalinian, parfumierul spaniol Alberto Morillas a decis să interpreteze minunata creaţie The Eye of Time printr-un parfum conceput pentru a delecta vederea şi spiritul, transformând viziunea asupra lumii într-o încântare permanentă. Ingredientele din Regard Scintillant de Mille Beautes sunt trandafir turcesc, mandarin, ambrette, lemn de cedru, alături de acorduri delicate de mosc.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

În 1897, Grossmith a creat Victorian Bouquet, Parfumul regal, pentru a celebra Jubileul de diamant al Reginei Victoria. Descris ca un tribut adus Majestăţii Sale Regina, acest parfum este o colecţie exotică de arome din flora Imperiului Britanic.

Urmând tradiţia, Grossmith a creat o compoziţie nouă, modernă - Diamond Jubilée Bouquet - pentru a celebra Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, în 2012. Cu o combinaţie subtilă de flori precum lăcrămioare, trandafir, narcisă şi păducel, şi note exotice - iasomie, garoafă, vanilie şi boabe de tonka - această creaţie întruchipează un aer sofisticat şi o căldură delicată.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Oudmazing - cel mai nou parfum Montale - este cu adevărat Oudmitor. Un melanj olfactiv unic, format din ingrediente din toate colţurile lumii: Oud din Malaiezia, portocale şi bergamotă din Sicilia, smochine mediteraneene, iris din Toscana, iasomie egipteană, patchouli din Sumatra, vanilie din Madagascar, asezonate la sfârşit cu mosc alb şi struguri. Toate acestea pentru un parfum cu ade­vărat... Oudma­zing.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Fleurissimo este precum cronica unei iubiri anunţate, ai cărei protagonişi sunt un prinţ şi o prinţesă, personaje de basm... autentic. Acest parfum a fost comandat special de Rainier, Prinţul de Monaco, pentru a i-l oferi cadou lui Grace Kelly în ziua nunţii şi a fost creat ca o completare a buchetului pe care actriţa îl avea în mână când a păşit spre altar. Astfel, fiecare pas al ei avea să devină un moment memorabil în amintirile nun­taşilor: apariţia ei angelică învăluită în parfumul crinilor imperiali, al tuberozelor şi al trandafirilor bulgăreşti a devenit legendă.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.