Style

Ea este designerul român care a creat o jachetă cu motive tradiţionale pentru gigantul Puma şi acestea sunt pasiunile ei: "Practic înotul, snowboardingul şi stand-up paddle boardingul"

05 iul 2016 4252 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Lana Dumitru este unul dintre cei mai cunoscuţi tineri designeri români, colecţiile sale remarcându-se prin imprimeuri vii, colorate şi deosebite. Mai mult, ea este primul designer român care a colaborat cu brandul de echipamente sportive Puma, pentru care a creat o jachetă cu imprimeu tradiţional. Cu un doctorat în artă şi modă, Lana a lucrat şi în echipa de digital a brandului de lux Mary Karantzou din Londra, o casă de modă care se remarcă la rândul său prin imprimeuri deosebite. Când nu creează haine pe care le vinde apoi pe site-ul propriu (shop.lanadumitru.com) sau prin magazinele partenere, Lana călătoreşte în lumea largă de unde se inspiră pentru următoarea colecţie.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... În călătoriile mele îmi place să iau un obiect vestimentar realizat de mine, probabil cel mai des „Etno Star Jacket“, personalizat cu numele Lana :)

Cartea pe care o citesc acum este... „Sapiens: A Brief History of Humankind“ de Yuval Noah Harari.

Pasiunile mele sunt ... din fericire, pasiunea mea este chiar munca pe care o fac. De la design digital la design vestimentar, art direction, scris, citit etc. Aş mai adăuga şi călătoriile. Inspiraţia pe care mi-o aduce orice loc nou valorează, pentru mine, mai mult decât orice revistă de modă :)

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este ... Havana.

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă este... Aşa cum menţionam, cel mai frumos lucru cu care rămân după o călătorie este inspiraţia.

O descoperire recentă din Bucureşti este... „Delta“ Bucureştiului.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... Aş alege rancho-urile (fermele - n.red.) de pe malul oceanului, în satele din Uruguay.

Ceasul pe care îl port la mână este... invizibil :)

Parfumul meu preferat este... parfumul natural din flori, cumpărat din Bazarul din Istanbul.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt ... Cele preferate nu înseamnă neapărat cele mai purtate, având în vedere că mă îmbrac în negru, în majoritatea timpului. Cu siguranţă însă că preferatele mele sunt cele create de mine.

Beau întotdeauna cu plăcere un pahar de ... apă!

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou... depinde foarte mult de oră :)

O descoperire inedită din Bucureşti sunt... scările de pe Strada Xenofon.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este... un ghiozdan din colecţia Lana Dumitru pentru Moja.

Bijuteriile mele preferate sunt... cele vechi, găsite întâmplător.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Adrian Ghenie.

Restaurantul meu preferat este ... în Macedonia, pe malul lacului Ohrid.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt … înotul, snowboardingul şi stand-up paddle boardingul.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este… o favelă din Rio de Janeiro.

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat este… cea de azi, pregătită de mama mea, cu dragoste.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna… ulei de cocos pentru plajă.

Plăcerea mea vinovată … aş putea spune că este ciocolata dar, de fapt, sunt boabele de cacao pe care le mănânc în fiecare zi.