Style

După Afaceri Premium a selectat patru "rebeli" pentru a povesti cum arată Bucureştiul de pe maximum două roţi – mai verde decât din maşină, dar şi mai periculos. Şi totuşi, cool! Episodul 3: Marina Aristotel, managing director AVRA Aesthetic Institute

11 oct 2019 550 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Într-o zi relaxată de weekend, când Bucureştiul ajunge să respire liniştit după ce montaniarzii iau drumul înălţimilor, iar iubitorii de mare merg să se ia la trântă cu valurile, maşina este o opţiune mai rapidă ca trotineta spre exemplu. Şi totuşi, Marina Aristotel, managing director al Institutului de estetică corporală şi facială AVRA Aesthetic Institute, o alege pe aceasta din urmă - când vremea îi permite, pentru că poate să se conecteze mai uşor cu natura pe care o şi protejează astfel cu alegerile sale.

„Folosesc trotineta electrică pentru a mă deplasa prin oraş. Este o alegere pe care am făcut-o anul acesta, luând în calcul că nu dăunează mediului şi este un mod uşor de a călători pe distanţe scurte“, spune ea. De asemenea, parcarea în Bucureşti devine, din ce în ce mai des, o problemă, iar cu trotineta nu mai trebuie să caute soluţii de parcare.

„Încerc să folosesc trotineta oricând îmi permite vremea. O folosesc pentru a merge la serviciu, la atelierul meu, la întâlniri.“

 Marina Aristotel este managing directorul AVRA Aesthetic Institute, însă este totodată un artist „cu acte în regulă“ şi un călător avid. Înainte de a deţine poziţia actuală, ea a fost brand manager al magazinului de lux Burberry din Capitală, iar anterior a lucrat în telecom. Pasiunea pentru artă a făcut-o însă să se orienteze de-a lungul timpului către industrii care au în centru frumuseţea, într-o formă sau alta.

Ea a calculat timpul necesar pentru a ajunge de la birou acasă şi, în realitate, timpul este mai mic doar dacă este o zi cu trafic auto intens. Se adaugă însă şi timpul salvat cu parcarea devenită de multe ori un factor de stres.

„Dar în alte momente, de exemplu în weekend, maşina este mai rapidă. Cu toate acestea, prefer trotineta atunci când vremea este bună, deoarece mă pot bucura de zonele frumoase din oraş şi de verdele copacilor care încă nu au fost toaletaţi.“

A ales trotineta în detrimentul bicicletei deoarece se pliază şi este uşor de transportat. Astfel, în cazul în care vremea se schimbă neaşteptat, poate comanda un taxi şi o ia cu ea facil, fără a întârzia la destinaţie.

„Ceea ce îmi place cel mai mult atunci când folosesc «două roţi» este sentimentul de libertate pe care ţi-l oferă. Întotdeauna mi-au plăcut motocicletele, am inclusiv carnet de conducere pentru clasa A, dar nu le-am găsit potrivite pentru Bucureşti, aşa că trotineta este o alternativă bună.“ Cu toate acestea, recunoaşte că nici trotinetele nu sunt fără riscuri, deoarece există foarte puţine piste special amenajate, drumurile sau trotuarele pe care te poţi deplasa au tot felul de denivelări, iar acest mijloc de transport este sensibil la astfel de variaţii.

„De aceea, port cască pentru a evita, pe cât posibil, problemele în cazul în care aş cădea. Am cumpărat o cască şi un suport de telefon pentru momentele când am nevoie de GPS, dar cu excepţia acestor accesorii nu am descoperit că o trotinetă ar mai avea nevoie de altceva.“

Marina Aristotel foloseşte o trotinetă Xiaomi pe care a primit-o cadou de la soţul său. „Este perfectă pentru mine, deoarece este stabilă şi confecţionată din materiale foarte bune. Are chiar şi o frână cu disc pentru roata din spate pentru extra siguranţă.“

Dacă ar oferi un sfat cuiva care doreşte să îşi cumpere o trotinetă, ar recomanda un vehicul pe două roţi care să îndeplinească următoarele trei criterii: materiale de calitate pentru fiabilitate, o greutate cât mai mică şi o capacitate de parcurgere distanţe mari fără reîncărcare.

„Deşi are o autonomie de 20 km, din cauză că nu există piste de biciclete, cu trotineta mea nu pot merge în locuri mai îndepărtate de zona de nord/centru. Din fericire, majoritatea timpului o petrec în această zonă şi profit de puţinele piste sau drumuri bune.“ Pentru distanţe mari foloseşte în continuare maşina, chiar dacă ar dori să reducă la minimum utilizarea acesteia din motive de mediu.

„Într-un viitor cât mai apropiat îmi doresc să schimb maşina cu una electrică, mult mai prietenoasă cu mediul.“