Style

Din vorbă-n vorbă cu Ioana Gorgăneanu, Mastercard, despre frumuseţea provinciei canadiene Newfoundland, despre obiceiuri dobândite în pandemie şi despre sport ca pasiune

23 feb 2022 229 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Ioana Gorgăneanu (Tăchescu) este head of marketing and comms west high growth european markets în cadrul Mastercard. Cu o experienţă amplă ca specialist în marketing în domeniul financiar şi al tehnologiei, precum şi în ceea ce priveşte comunicarea corporate şi către consumatori, ea s-a alăturat echipei Mastercard în 2005, ca marketing manager pentru România şi Bulgaria, iar responsabilităţile sale s-au extins ulterior către regiunea Balcanilor şi Moldova. Din rolul său actual, Ioana coordonează activităţile de marketing pentru ţările din regiunea de sud-est a Europei. Tot ea coordonează şi activitatea de comunicare a proiectelor prin care compania se implică activ în comunitate, precum cele de susţinere a educaţiei financiare în şcoli şi a femeilor antreprenor. Dincolo de carieră însă, cine este Ioana Gorgăneanu?

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... verigheta.

Cartea pe care o citesc acum este... o autobiografie, „Poveste despre dragoste şi întuneric“, a unuia dintre cei mai cunoscuţi romancieri israelieni contemporani, Amos Oz.

Pasiunile mele sunt... patinajul pe role, în sezonul cald, şi schiul şi snowboardingul, în sezonul rece.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Newfoundland - Canada. E o destinaţie plină de istorie, datorită mixului cultural al zonei - ai influenţă engleză, irlandeză, franceză şi indigenă -, dar şi datorită unei istorii bogate în legende despre exploratori şi datorită peisajelor care te lasă fără cuvinte.

Ceasul pe care îl port la mână este... un ceas mecanic primit în dar.

Parfumul meu preferat este... asemenea unui accesoriu final, ce completează ţinuta. Astfel că îl aleg întotdeauna în funcţie de ceea ce port şi contextul în care urmează să mă găsesc.

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de vin cu sifon, pe care cu toţii îl ştim după numele de şpriţ.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să las bagajele la un hotel, înainte de a explora cât mai multe dintre locurile pe care noul oraş le are de oferit.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Gheorghe Petraşcu şi ale sale peisaje care te transpun direct în locurile ilustrate de el, a cărui viziune a rămas cristializată în istoria artei româneşti.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... patinajul, îmi place să schiez şi să joc volei.

Restaurantul meu preferat este... Sunt de fapt două, Ok Deli şi Pescăruş, două locuri cu o atmosferă relaxantă şi un meniu delicios.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Elveţia, cu peisajele sale incredibile.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... iaurt.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... blugii şi cămăşile.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... Îmi fac timp să „răsfoiesc“ articolele publicate de DoR şi Panorama.

Camera din casă care mi-a devenit refugiu în această perioadă este... dormitorul, locul unde mă deconectez de la tot ce se întâmplă pe timpul zilei.

Obiceiurile pe care le-am dezvoltat în această perioadă sunt... Am descoperit că îmi place ciocolata neagră şi îmi place să descopăr diferite sortimente.