Style

Din vorbă-n vorbă cu fostul fotbalist Daniel Pancu, despre pandemie, plăceri vinovate şi destinaţii de vacanţă. "Rutina mea de pandemie a fost alergare în pădure, gătit, citit şi Netflix"

10 sep 2021 397 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Sportul îi aduce pe oameni împreună, fie că e vorba despre fanii aceleiaşi echipe, despre iubitorii aceluiaşi sport sau despre susţinătorii unui atlet ori tenismen. Împreună, ei pot împărtăşi bucuria unei victorii sau pot să îşi înece amarul unei înfrângeri. Poate cel mai concludent exemplu în acest sens este Campionatul European de Fotbal din acest an, cel care a ţinut cu sufletul la gură câteva milioane de români care au urmărit meciurile care aveau să stabilească cea mai bună echipă de pe Bătrânul Continent - Italia.
Şi asta în condiţiile în care România nu s-a calificat la acest campionat. Astfel, iubitorii sportului-rege au urmărit partidele care s-au ţinut în diferite oraşe europene, inclusiv la Bucureşti, s-au bucurat când echipa favorită a mers mai departe sau au suferit dacă ea a fost eliminată. Prezenţa pe stadion, la terasă cu prietenii sau pe canapea, în faţa propriului televizor, i-a făcut pe oameni să uite pentru o vreme de pandemie. Iar asta face Euro 2020 - amânat cu un an din cauza crizei sanitare, ca de altfel multe evenimente majore - să fie cu atât mai important.
Tocmai pentru a celebra această normalitate, După Afaceri Premium a adus la aceeaşi masă patru sportivi români împreună cu care am vorbit despre lume şi viaţă. Nu am uitat să discutăm nici despre Euro 2020, nici despre sport în general. Partenerul nostru în această incursiune în lumea sportului a fost Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, care este totodată un susţinător al industriei şi care are drept ambasadori unii dintre cei mai importanţi sportivi sau foşti sportivi români.

Campion cu Rapid în 1999, campion în Turcia cu Beşiktaş în 2003, un globetrotter care a evoluat în România, Italia, Turcia, Rusia şi Bulgaria, fostul fotbalist Daniel Pancu este acum antrenor şi vrea să dea mai departe pasiunea pentru sportul-rege. Născut la Iaşi pe 17 august 1977, el este astăzi ambasador Superbet şi unul dintre antrenorii vehiculaţi pentru preluarea echipei reprezentative Under 21, cea mai performantă selecţionată din fotbalul masculin în ultimii ani. De-a lungul carierei sale, Pancu a jucat în competiţii importante precum Liga Campionilor şi Europa League. Supranumit Pantera din Kadikoy după un derby incendiar dintre Beşiktaş şi Fenerbahce - echipele de top din Turcia -, el spune că amintirea care l-a marcat cel mai mult datează din 1998, când era un fotbalist care visa să fie selecţionat pentru Coupe du Monde 1998. Dar când selecţionerul Anghel Iordănescu s-a sfătuit cu Mircea Lucescu cu privire la jucătorii de la Rapid pe care să-i ia în Franţa la Campionatul Mondial, Mircea Lucescu a spus că „Pancu e tânăr, mai are când să ajungă“. Acela avea să fie ultimul Mondial al României. Pentru echipa naţională, a jucat 27 de meciuri şi a marcat 9 goluri.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... crucea de la gât.

Pasiunile mele sunt... E de fapt una singură, să antrenez.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Audemars Piguet.

Parfumul meu preferat este... de la DSQUARED2.

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de vin roşu.

Dacă aş putea colecţiona orice, ar fi... vorba de tablouri.

Restaurantul meu preferat este... Prefer localurile cu specific italienesc.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Taormina (un oraş din Sicilia, Italia).

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... legume şi fructe.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... cămăşile.

Muzica pe care o ascult este... de regulă din genul pop.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... cele de sport. Citesc toate site-urile de profil.

Rutina mea de pandemie a fost... alergare în pădure, gătit, citit şi Netflix.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... o ieşire cu băieţii.

Vara aceasta mă va găsi în... Italia.

Sportivul care m-a surprins cel mai tare la Euro 2020 este... Giorgio Chiellini (căpitanul echipei naţionale a Italiei).

Sportivul meu preferat din istorie este... Marco Van Basten (fotbalist olandez).

Sporturile pe care le practic în timpul liber de plăcere sunt... fitness şi tenis de câmp.

Antrenorul pe care îl admir este... Mircea Lucescu.

Momentul din carieră de care sunt cel mai mândru este... acela când am devenit campion cu Rapid şi cu Beşiktaş.

Brandul de modă preferat este... Dolce & Gabbana.

Cel mai frumos cadou pe care l-am oferit recent este... un inel de logodnă.

Gadgetul fără de care nu pot funcţiona este... telefonul.

Plăcerea mea vinovată sunt... clătitele.

Dacă nu aş face ce fac acum, mi-ar plăcea să fiu... doctor.