Style

Din vorbă-n vorbă cu Antoanela Comşa, director general al Gran Via, despre pasiunile pentru design, pentru Gustav Klimt şi călătorii. "Mâine m-aş urca în primul avion fără să ştiu destinaţia"

15 iul 2019 1072 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Viaţa Antoanelei Comşa se măsoară în machete de blocuri, apartamente construi­te, metri pătraţi şi contracte semnate. De aproape zece ani, conduce activitatea subsidiarei din România a grupului spaniol Gran Via, dezvoltator imobiliar cu aproape o mie de locuinţe la activ în Bucureşti şi alte câteva sute în construcţie în Constanţa. Când nu scanează şantierele, Antoanela Comşa călătoreşte. Este una dintre marile ei pasiuni, la fel de mare precum cea pentru vinul roşu şi brânza bună, pentru pictorul Gustav Klimt sau pantofi.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă... Telefonul :)

Cartea pe care o citesc acum este... „Prinţul mareelor“, de Pat Conroy.

Pasiunea mea este... călătoria. Îmi place să descopăr locuri noi, istorii şi civilizaţii diferite. Culturi, oameni, gastronomie. Mâine m-aş urca în primul avion fără să ştiu destinaţia. Şi tot aşa.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Umbria (regiune din Italia - n. red.). Pentru linişte, zonele verzi şi oraşele fortăreaţă. Şi, bineînţeles, pentru îngheţată. :)

O descoperire recentă din Bucureşti... Sunt târgurile de design. Mă bucur să descopăr câţi oameni talentaţi are poporul român. Muzeul de artă recentă, de exemplu, prezintă trei expoziţii temporare cu artă românească anual.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... Muzeul Guggenheim din Bilbao. Şi hotelul Marqués de Riscal din Rioja, Spania.

Ceasul pe care îl port la mână este... Omega. Interesant este că, până recent, nu purtam ceas. Am primit cadou ceasul de la un prieten drag şi mi-a plăcut foarte mult.

Parfumul meu preferat este... Baccarat Rouge 540.

Beau întotdeauna cu plăcere... Un pahar de vin roşu. Îmi place să mă relaxez cu un pahar de vin roşu, puţină brânză şi muzică clasică.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... Să mă plimb pe străzi, să simt oraşul, să ghicesc dezvoltarea fiecărui oraş. Să gust din bucătăria locală şi din vinurile locale - chiar dacă uneori dau greş, precum în vacanţa din Japonia cu vinul japonez.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este... Un parfum de nişă.

Cea mai recentă realizare... Fiecare proiect finalizat reprezintă o realizare. Alături de echipa ce mă susţine şi fără de care nu aş putea finaliza proiectele.

Bijuteriile mele preferate sunt... Inelul de logodnă şi verigheta.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Gustav Klimt. Prietenii îmi ştiu pasiunea pentru operele pictorului, astfel că îmi fac cadouri cu reproduceri ale operelor - un ceas de perete, o vază, un tablou.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... Pilates. Pentru că mă ţine în formă. Îmi dă energie şi mă face să mă simt mult mai tânără decât în realitate.

Restaurantul meu preferat este... În Bucureşti, Cava Bistro. Mâncare bună, atmosferă excelentă şi, foarte important, oameni calzi, primitori.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Piazza del Campo din Siena. Îmi place să stau întinsă în piaţă, la soare. Să-mi încarc bateriile.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... Diferite tipuri de brânză şi cel puţin o sticlă de vin. Şi legume. Sau, cum spune cumnatul meu, doar „ierburi“.

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat a fost... Prânzul servit alături de soţul meu şi de şeful meu în restaurantul Zuberoa de lângă San Sebastian, Ţara Bascilor.

 

Plăcerea mea vinovată este... Îngheţata. De ciocolată neapărat.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... Poşetele şi pantofii. Am cam exagerat cu pantofii, dar din fericire soţul îmi înţelege această nebunie.

Vinul meu preferat este... Sassicaia Tenuta San Guido dintre cele străine. Şi P.V. de la crama Bauer, unde este un oenolog deosebit, pasionat de munca sa.