Style

Din vorbă-n vorbă cu Anda Jurcă, directorul naţional de vânzări al Teilor: despre gastronomie, călătorii şi pasiunea pentru pietre preţioase

04 feb 2019 1394 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Lanţul de bijuterii Teilor este o companie antreprenorială românească, dar cu planuri importante de a deveni un jucător internaţional. Executivul român s-a alăturat brandului la începutul anului 2017 după ce şi-a construit cariera în Dubai lucrând pentru marile branduri de bijuterii şi orologerie. Ea a lucrat în Emirate timp de un deceniu pentru case precum Damiani, Bvlgari şi Cartier (doar pentru aceasta din urmă timp de şase ani). După facultate s-a angajat la Damiani şi a prins gustul domeniului. A început în vânzări de bijuterii şi a trecut apoi la ceasuri în cadrul Cartier, unde a ajuns - înainte de a se întoarce în România - în poziţia de supervisor fine watching. În acea perioadă s-a îndrăgostit iremediabil de diamantele care îi sunt în continuare preferate. Când nu lucrează printre metalele şi pietrele preţioase, Anda Jurcă este pasionată de călătorii şi gastronomie şi dezvăluie pentru După Afaceri Premium câteva dintre descoperirile sale.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă... Bijuteriile îmi sunt nelipsite, ador toate piesele pe care le port deoarece fiecare spune o poveste specială pentru mine, o poveste care mă reprezintă.

Cartea pe care o citesc acum este... „Execution, The discipline of getting things done“. Adesea le cer oamenilor pe care îi admir, prietenilor şi uneori colegilor să-mi recomande cărţi pe care consideră ei că ar trebui să le citesc.

Pasiunea mea este... călătoria. Mă mândresc cu un „palmares“ de 23 de ţări vizitate şi consider că o călătorie este un cumul de experienţe - culinare şi culturale, de învăţare şi de cunoaştere. Când ajungi să interacţionezi cu cât mai mulţi oameni care au altă religie, alte tradiţii şi obiceiuri decât cele cu care ai fost crescut, îţi lărgeşti orizonturile şi îţi îmbunătăţeşti percepţia asupra vieţii.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... În funcţie de ce fel de vacanţă îţi doreşti, există o altă destinaţie. Un loc în care m-aş întoarce mereu cu drag este Singapore, un loc cu o cultură foarte diferită de a noastră, o destinaţie de lux, însă cu oameni modeşti, un stat binecuvântat cu natură şi locuri impresionante.

O descoperire recentă din Bucureşti este... un restaurant italienesc mic, cochet şi intim de pe strada Călăraşi. Proprietarul şi chef-ul sunt italieni şi încă din primele minute petrecute simţi spiritul ospitalier al Cizmei. Mâncarea este absolut delicioasă şi atmosfera te face să simţi că, măcar şi pentru câteva ore, ai călătorit chiar în Italia.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... Este vorba de un orăşel din Elveţia care în sine este un monument şi un muzeu al orologeriei - La Chaux-de-Fonds. Acreditat chiar de UNESCO, acest orăşel magnific oferă tot ce-şi poate imagina un colecţionar de ceasuri. Am avut ocazia să petrec o săptămână acolo într-o experienţă de cunoaştere, am făcut o incursiune de la începuturile istorice ale orologeriei şi până la cel mai sofisticat laborator de fine watch­making complications de la Cartier. Arhitectura oraşului vorbeşte de la sine, casele având acoperişuri cu ferestre, deoarece ocupaţia de bază a locuitorilor era de ceasornicari.

Ceasul pe care îl port la mână cel mai frecvent este... un Cartier Ballon Bleu, prima mea achiziţie mai notabilă. Ca şi bijuteriile, ceasurile trebuie purtate în conformitate cu ţinuta, cu mediul în care te afli şi, de ce nu, cu starea de spirit, aşadar îmi place să le schimb frecvent.

Parfumul meu preferat este... „Elixir de Merveilles“ de la Hermes. Este un parfum drag mie încă din adolescenţă, pe care însă nu îl port zilnic.

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de vin, rosé de cele mai multe ori. Nu sunt cunoscătoare de vinuri, însă cele italiene demi-seci îmi sunt pe plac.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să experimentez mâncarea locală. Sunt o mare gurmandă şi înainte de a pleca în descoperit trebuie să-mi satisfac curiozităţile culinare.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este... un ceas de masă vechi de 150 de ani, de origine română, achiziţionat de la un târg de antichităţi din Cluj. Nu a fost foarte scump, însă are o valoare care nu este dată de preţ.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Peter Carl Fabergé. Preferatul meu este The Peacock Egg, o bijuterie simplă în aparenţă, dar care ascunde în interior un păun în miniatură. Această piesă a necesitat peste 3 ani de muncă în detaliu, ca de altfel toate cele 57 de ouă Fabergé.

Sportul pe care îl practic cu plăcere este... voleiul. Deşi nu am des ocazia să joc volei, este încă preferatul meu. În ultimii ani, principala activitate sportivă este la sala de fitness.

Restaurantul meu preferat este... unul cu specific asiatic. Ador mâncarea picantă şi îmi este dificil să mă hotărăsc la o singură opţiune din bucătăria asiatică.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... insula Lanzarote. Un tărâm impresionant în ochii mei, o oază de linişte, natură şi energie pozitivă. Casa artistului Cesar Manrique construită într-o rocă vulcanică este chiar un loc de neuitat.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... brânzeturi.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... rochiile casual. Sunt o persoană practică şi nu pun mare preţ pe fashion, ador ţinutele simple şi comode.