Style

Din vorbă-n vorbă cu Alina Dascălu, proprietara francizei Roche Bobois în România, despre pasiunea pentru Constantin Brâncuşi, pentru design şi ştiinţe exacte

10 oct 2021 192 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Au trecut deja circa şase ani de când brandul francez Roche Bobois, unul dintre cele mai importante nume de pe piaţa mondială a mobilierului de lux, a decis să îşi pună România pe hartă, deschizând un showroom chiar în inima Bucureştiului. Iar „responsabilă“ pentru această mutare este Alina Dascălu, cea care i-a convins pe francezi că piaţa locală merită o şansă. Ea este astfel, din 2015, proprietara francizei Roche Bobois în România. La momentul acela, piaţa de mobilier high-end era la început de drum, cu un consumator local care abia începea să înţeleagă importanţa designului şi a amenajărilor interioare.

Ce a determinat-o, în acest context, pe Alina Dascălu să facă acest pas? Antreprenoarea se declară pasionată de design, dar şi de frumos. A cântărit însă greu în această decizie şi faptul că Roche Bobois este un brand cu istorie - fiind fondat acum circa 60 de ani -, care celebrează, cu fiecare piesă, arta de a trăi frumos, atât de specifică francezilor. Realizate exclusiv în Europa, modelele ce poartă brandul Roche Bobois au un nivel ridicat de personalizare, fiind produse pe comandă, tocmai pentru a se potrivi mănuşă pe gusturile celor care se vor bucura de ele. Printre clienţii mărcii se numără artişti şi sportivi precum Beyonce, Madonna, Messi şi Shakira, care s-au lăsat cuceriţi, printre altele, de canapeaua-cult Mah Jong. Portofoliul Roche Bobois cuprinde însă o varietate mult mai mare de piese, unele realizate în colaborare cu designeri precum Kenzo Takada, Jean Paul Gaultier, Sacha Lakic şi Christophe Delcourt. Consumatorul român - tot mai educat şi atent la tot ce ţine de design interior - a descoperit şi el, treptat, aceste produse pe care le-a integrat în propria locuinţă care este acum mai importantă ca oricând.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... geanta.

 

Cartea pe care o citesc acum este... „Fiica ceasornicarului“ de Kate Morton.

 

Pasiunile mele sunt... designul şi ştiinţele exacte.

 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Spania, cu toate câte are ea de oferit, de la Barcelona la Mallorca sau Marbella.

 

Ceasul pe care îl port la mână este... un Rolex.

 

Parfumul meu preferat este... Narcotic V de la casa Nasomatto.

 

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de şampanie.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... un city tour by bus.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Constantin Brâncuşi.

 

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... pilates şi jogging. Îmi face plăcere să alerg.