Style

Dilema momentului în design: Cum poţi obţine un somn de calitate cu tot mai puţine ore dormite din cauza stresului de la muncă?

05 iul 2018 2529 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Viitorul va fi al pieselor care vor avea mai multe pălării, adică pur şi simplu vor putea face mai multe lucruri deodată. Dar prin toată această agitaţie, se conturează o mică revoluţie care pune în prim plan dulcele somn.

„Noul «health eating» pare să se schimbe spre «health sleeping». O serie de specialişti pun un accent sporit pe confortul somnului. În aceste decenii în care cerinţele profesionale ridică ştacheta tot mai mult, epuizarea este un fenomen endemic, devine importantă calitatea odihnei şi vom avea surprize importante în noile abordări ale designului pieselor componente ale dormitorului“, crede Carolin Ivă­nescu, marketing & communication executive manager în cadrul Mobexpert, cel mai mare retailer de mobilă din România. Ivănescu este de fapt designerul din spatele tuturor colecţiilor Mobexpert, un business care de aproape 30 de ani ascultă, dar, mai ales, modelează gusturi şi tendinţe în materie de living.

Ivănescu mai spune că odată cu începutul somnului de calitate, obiectele cu o singură funcţiune au toate şansele să iasă din scenă. Oricât de frumoase ar fi, optimizarea timpului lasă puţin loc de „drăgălăşenii“ în materie de design interior.

„În fiecare zi ne mirăm de altă minune. Probabil se va renunţa la piesele individuale relativ inutile, progresul aducând cu el multifuncţionalitatea. Va exista tendinţa de multifuncţiune în fiecare corp de mobilier, de la bucătării inteligente, electrocasnice smart, conectate WiFi, cu display pe care pot rula diverse reţete, până la comode TV cu sistem audio încorporat şi senzori de control de lumină sau dressing-uri care îţi analizează outfit-ul zilnic.“

Designerul Mobexpert mai spune că în continuare camerele din case vor urmări o anumită logică a traiului, dar că liniile fixe de delimitare vor fi ceva mai şterse.

El mai crede că materialele naturale, eco-friendly, multirezistente şi desigur multifuncţionale vor fi în casele viitorului, dar că nu trebuie să eliminăm din scenariu surprizele.

Până la urmă, care ar mai fi frumuseţea dacă am şti totul?