Style

Conduce unul dintre cei mai mari jucători din domeniul bijuteriilor cu diamante şi acestea sunt pasiunile sale: "Merg prin târguri să caut unelte de tâmplărie vechi"

02 iul 2016 2841 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Înfiinţată în 1998 pe Strada Teilor, în oraşul Piteşti, reţeaua de bijuterii pe care o conduce acum Horaţiu Vasilescu a ajuns în prezent la 15 magazine, o IFN care se ocupă cu activităţile de amanet (Invest Intermed) şi o companie cu activităţi de schimb valutar şi transfer de bani (Teilor Invest Exchange). Holdingul este deţinut de antreprenorul român Florin Enache din Piteşti, care a pus bazele afacerii în urmă cu 18 ani. Horaţiu Vasilescu a intrat în contact cu sclipitoarea lume a bijuteriilor în vara anului trecut, după o experienţă de cinci ani în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Adecco. Oferta Teilor s-a dovedit a fi greu de refuzat mai ales în contextul în care mai toată lumea a realizat că diamantele nu sunt doar cele mai bune prietene ale doamnelor. Nici domnii nu pot sta departe de ele.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă ... Am întotdeauna cu mine geanta în care aş putea spune că am un "rezumat" al biroului. Îmi place ca întotdeauna să fiu pregătit pentru a valida un deal oriunde m-aş afla. Chiar şi în ieşirile din weekend iau peste tot geanta cu mine.

Cartea pe care o citesc acum este ...A Brief History of Time - Stephen Hawking.

Pasiunile mele sunt ... Mă bucur întotdeauna de atmosfera pe care o oferă natura, în mod special muntele. Îmi place să călăresc în orice anotimp (întodeauna prin pădure), în timpul verii să merg cu cortul, să gătesc în aer liber la foc de lemne în ceaun şi iarna să ies pe pârtie.

O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o este ... Destinaţia ideală de vacanţă e o chestiune foarte subiectivă. Am călătorit şi călătoresc destul de mult prin prisma jobului aşa că pentru mine vacanţa înseamnă odihnă. Cu siguranţă aş recomanda munţii României în general şi în mod special valea râului Doamnei. Este locul în care am copilărit şi întotdeauna merg cu bucurie şi simt cu adevărat că sunt în vacanţă şi că mă odihnesc. Dacă ar fi totuşi să aleg o destinaţie internaţională aş alege cu siguranţă Alpii francezi/italieni care oferă cadrul perfect de relaxare atât vara, cât şi iarna.

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă este ... O puşculiţă din porţelan în formă de iepure pe care am adus-o de la Hong Kong.

Ceasul pe care îl port la mână este... Îmi plac foarte mult cele outdoor din care am câteva. Pe lângă acestea mă bucur foarte mult de un Doxa care a aparţinut bunicului meu şi pe care am reuşit să îl recondiţionez.

Parfumul meu preferat este ... În ultima vreme am folosit Terre D'Hermes. Nu am un brand preferat. Trebuie să îmi placă aroma.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt ... Cu siguranţă cămă­şile albe.

Beau întotdeauna cu plăcere un pahar de ... Vin

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este ... Să merg în locurile puţin frecventate de turişti. Să mănânc în restaurantele în care mă­nâncă localnicii.

O descoperire inedită din Bucureşti este ... Parcul Romniceanu şi plimbările pe străzile din cartierul Cotroceni.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă... Aş spune că este o achiziţie exclusivistă prin raritate şi nu prin valoare. Îmi place să merg prin târguri şi să caut unelte de tâmplărie vechi. Ultima achiziţie a fost o cuţitoaie de spintecat sita (folosită la acoperişul casei) făcută înainte de 1900.

Bijuteriile mele preferate sunt ... Cele din colecţia Teilor.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este ... Îmi place să cred despre mine că sunt mai degrabă un colecţionar de amintiri/momente frumoase. Am 32 de ani. Nu m-am gândit încă să colecţionez obiecte de valoare.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt ... Ziarul Financiar şi Harvard Business Review.

Restaurantul meu preferat este ... Nu ştiu dacă  am un restaurant preferat, dar întotdeauna m-am simţit foarte bine la Joseph by Joseph Hadad, mai ales că mă leagă o relaţie de prietenie cu Chef Joseph.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt ... Călăria şi snowboarding-ul.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Plaja Sol din peninsula Troia - Portugalia.

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat este... O masă la care am fost alături de mai mulţi colegi cu ocazia vizitei la târgul internaţional de diamante de la Hong Kong. A fost la un restaurant dintr-un port tradiţional pescăresc şi am mâncat, alături de oameni foarte dragi, cele mai bune fructe de mare pregătite într-un mod absolut excepţional.

Următoarea achiziţie pe care o voi face va fi... O maşină de făcut cuburi de gheaţă.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... Apă minerală, unt şi banane.

Plăcerea mea vinovată este... Baclavaua turcească proaspătă. Nu îi pot rezista niciodată.

Obiectul meu preferat din casă este... Playerul pentru muzică.