Style

Cherchez la femme

27 iul 2014 368 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Feminitatea este sursa de inspiraţie pentru parfumurile lansate în această vară, incapsulată în arome elegante de trandafir, liliac, vanilie sau iasomie. Maeştrii parfumieri s-au întrecut pe sine în acest sezon readucând în centrul atenţiei, prin creaţiile lor, femeia romantică, sensibilă însă cu o mare putere de seducţie prin care îşi domină partenerul. Un exemplu în acest sens ar fi actriţa Mary Astor, o adevărată femme fatale, în cunoscuta scenă din filmul noir Şoimul Maltez, când îi cere ajutor şi protecţie lui Humprey Bogart.

Un prim ajutor pentru a (re)găsi femeia sunt parfumurile Dear Rose, ce poartă semnătura celebrului “nas” Fabrice Pellegrin. Acestea spun povestea contopirii femeii cu parfumul său, sunt creaţii în care se regăsesc, în vălmaşie, dorinţele şi secretele femeii, taina şi dulceaţa. Parfumul “I love my man”  face parte din colecţia de cinci arome de nişă lansate în luna iulie în România chiar de Alexandra Ross, care este proprietara brandului Dear Rose alături de mama sa Chantal Ross.

“I love my man”  este un parfum ce are la bază acorduri de trandafiri roşii bulgăreşti şi centifolia, îmbinate cu scorţişoară, care se odihnesc pe un pat de arome de tonka şi lemn de santal. Numele parfumului este senzual şi plin de emoţie, la fel ca femeia pe care o are drept sursă de inspiraţie. “I love my man”  face parte dintr-o colecţie de cinci arome a cărui ţel este aducerea unui omagiu feminităţii, în multiplele sale forme de exprimare. Parfumul este disponibil în parfumeriile Beautik.

Despre femeie, dragoste şi senzualitate este vorba în parfumul Grand Amour de la casa Annick  Goutal. Acest parfum a fost creat de Annick pentru sine.

Grand Amour îmbină notele verzi-amare cu fundalul floral, rezultatul fiind o creaţie unică şi misterioasă. Grand Amour este cu adevărat o dragoste mare,  intensă şi pasională, un sentiment care cere însă cumpătare. Fie pentru că este o dragoste interzisă fie pentru că nu are un final fericit. Parfumul îşi trage seva de eleganţă din combinaţia bine ponderată între notele florale, ambră şi mosc. Notele florale folosite de Annick sunt buchetul de liliac, trandafirul turcesc, iasomia şi mimoza indiană. Acordurile orientale sunt construite de ambră, vanilie şi mir. La bază, moscul senzual se uneşte cu balsamuri rare care dau parfumului o “urmă” persistentă. Parfumul este disponibil în parfumeriile Madison din această vară.

Femeia senzuală este şi sursa de inspiraţie pentru parfumul Dahlia Divin de la Givenchy, un parfum luminos, asemenea creaţiilor haute couture ale casei Givenchy. Creat de François Demachy, Dahlia Divin dezvăluie o aură luxuriantă cu accente floral-lemnoase. “Pentru a defini femeia, am creat un parfum delicat şi încântător, o alchimie a notelor colorate cu cele zemoase, care amintesc de copilărie”, spune parfumierul. Parfumul se deschide cu note de fructe aurii, prune galbene, care se întâlnesc cu aromele intense ale buchetelor de flori albe dominate de florile de iasomie. La final, se afirmă notele lemnoase – vetiver, lemn de santal, patchouli – şi lasă o amprentă memorabilă, senzuală şi preţioasă. Parfumul va fi disponibil în magazinele Sephora.