Style

Cealaltă vară

25 iul 2014 628 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

„Dorm puţin, alerg rute, ajut la ridicarea velelor.“ „Sunt fascinat de aviaţie. Îmi aleg vacanţele în funcţie de lungimea pistelor de aterizare.“ „Mă antrenez pentru o cursă de 3,8 kilometri înot, 180 de kilometri de ciclism, 42 de kilometri de alergare. Bicicleta e în bagaj.“

Este o selecţie de citate din trei interviuri, realizate cu trei oameni care au de spus o altă poveste despre vară.

Gabriel Comănescu, omul care controlează grupul Upetrom, ne face cunoştinţă cu velierul Adornate şi cu nea Mihai, nostromul (şef de echipaj) fără stele Michelin care însă ştie să facă un borş de peşte şi o saramură excelente. Sebastien Delen, directorul biroului local al producătorului de jocuri Ubisoft, ne introduce în antrenamentul său de dinaintea unei noi participări la Ironman, o competiţie formată dintr-o cursă de 3,8 kilometri înot, 180 de kilometri de ciclism şi 42 de kilometri de alergare. Toate în mai puţin de 8 ore. La cer ne ridică Stephen Stead, şeful din Europa de Est şi statele CIS al companiei farmaceutice indiene Ranbaxy, pasionat de aviaţie. Cum? Pe aripile celor două avioane vintage pe care le deţine, un Spitfire de origine britanică şi un Yak 3 rusesc.

Mai departe mergem la bordul Eilean, velierul vintage al Officine Panerai, şi stăm de vorbă cu Angelo Bonati, omul care ţine în mâini frâiele brandului orologer italian. Cristian Preotu ne primeştea apoi în restaurantul său, Le Bistrot Français, cu un platou de brânzeturi fine şi o selecţie de 400 de vinuri, în timp ce Jean Valvis ne spune povestea din spatele uneia dintre cele mai vechi podgorii din România, Sâmbureşti. Andreea Ioniţă Loukas, cea care conduce businessul Micri Gold, ne duce în jungla amazoniană, dar ne poveste şi despre noua sa pasiune, fotografia, iar Sylvie Dumontier, director al casei de parfumuri E.Coudray, dezvăluie drumul pe care un om îl are de parcurs până la descoperirea eului olfactiv. Avem şi câteva oaze de odihnă în rubrica de design, de unde aflăm cum ar trebui mobilată o casă de vacanţă, şi în paginile de style sau beauty. La final ajungem în fabulosul Bali, chiar la faţa locului.

Îmi cer scuze că nu am făcut o introducere propriu-zisă. M-a luat valul. Eu sunt Roxana Petrescu, noul editor-şef al După Afaceri Premium, iar în acest număr am avut un singur obiectiv, să eradicăm toropeala de sezon.

Faceţi cunoştinţă cu cealaltă vară!