Style

Ce job trebuie să ai pentru a degusta în unele zile 10-15 feluri de congnac de lux şi pentru a avea minimum o călătorie pe lună?

12 mar 2015 1864 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Lauren Beckett, international ambassador al producătorului de coniac de lux Remy Martin, s-a născut în Statele Unite, în Atlanta, Georgia, însă de şapte ani locuieşte în orăşelul cu 19.000 de locuitori Cognac din Franţa care a dat numele băuturii cu acelaşi nume. Despre oraşul ei adoptiv spune că este de regulă adormit. Excepţie face sezonul estival când grupurile de turişti vin aici pentru a descoperi secretele din spatele acestei băuturi fine care poate fi savurată de cunoscători într-un pahar uşor încălzit.

Avea 23 de ani când a decis să lase în urmă Statele Unite pentru că voia o aventură europeană, motiv pentru care a ales Franţa. Iniţial voia să ajungă la Paris, însă destinul a dus-o în Cognac.

„Voiam să înţeleg cultura şi limba. Când am ajuns în Cognac am spus că voi rămâne doar şase luni, însă lunile s-au transformat în şapte ani.“ Nu băuse niciodată coniac, însă odată ajunsă în orăşelul din vestul Franţei această degustare a făcut parte din experienţa culturală a zonei. „În zonă, inevitabil ajungi să încerci şi Remy Martin“, spune ea.

A aplicat pentru un job de vară la producătorul de coniac, iar interviul a durat patru ore. Îşi aminteşte şi acum că preşedintele companiei i-a spus că „oricine poate învăţa despre cognac, însă ca să rămâi în industrie trebuie să ai pasiune. Eu după şapte ani încă mai învăţ lucruri noi în fiecare zi.“

La şapte ani distanţă de la momentul venirii ei în Cognac, afirmă că în industrie nicio zi nu seamănă cu alta. Într-o zi poţi avea clienţi din Asia sau SUA cu care să deguşti 10-15 feluri de cognac. Într-o alta poţi fi la celălalt capăt al lumii în călătorie de business. Brandul Remy Martin are patru ambasadori internaţionali care îşi petrec jumătate din timp în Franţa şi jumătate în jurul lumii. „Avem minimum o călătorie pe lună.“

În România, Lauren Beckett a ajuns pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie, cu ocazia lansării oficiale pe piaţa locală a băuturii Remy Martin Centaure de Diamant, un cognac obtinut din cele mai valoroase eaux-de-vie-uri ale Casei Remy Martin. Băutura se numeşte Centaure de Diamant datorită asemănării cu diamantul - o piatră preţioasă care trece testul timpului fără a-şi pierde valoarea sau strălucirea. La fel, eaux-de-vie-urile (distilatele) selecţionate pentru obtinerea Centaure de Diamant sunt perfecţionate în timp, datorită capacităţii lor unice de maturare. Băutura are în amestec aproape 400 de eaux-de-vie diferite, din cele mai cunoscute două podgorii din zona Cognac - Petite Champagne şi Grande Champagne. Aceste eaux-de-vie-uri sunt maturate o perioadă de timp cuprinsă între 20 şi 50 de ani şi reflectă caracteristicile definitorii ale Remy Martin: armonie de arome şi gust fin, cu finish prelung, bogat. Olfactiv, notele florale delicate de caprifoi şi stânjenel se metamorfozează în arome de fructe de vară târzie, de prune şi smochine. Aceste arome sunt apoi completate cu note de alune proaspat decojite, portocale confiate, şofran şi delicate note de iasomie.

O sticlă în România costă circa 4.000 de lei fără TVA. Remy Martin Centaure de Diamant a fost lansat pentru prima dată pe piaţa de duty free în 2010, pentru ca doi ani mai târziu să intre şi pe principalele pieţe din Europa. În România coniacul este disponibil din noiembrie 2014.

„Călătorim în ţările unde sunt clienţii noştri pentru a-i înţelege mai bine. Odată ajunsă într-o ţară, încerc să aflu cât mai multe despre cultura respectivă, încerc să gust mâncarea locală şi vinul local. În România vreau să vizitez Palatul Parlamentului şi Centrul Vechi.“ După ce a văzut întreaga lume, Lauren Beckett dezvăluie câteva din secretele descoperite în călătoria sa.

> Un obiect pe care îl port mereu cu mine şi care mă reprezintă este... De regulă când călăto­resc prefer să plec doar cu paşa­portul şi cu cât mai puţine haine sau alte obiecte. Cu cât bagajul e mai uşor, cu atât mai bine. Am mereu cu mine însă verigheta.

> Cartea pe care o citesc acum este... una de Harlan Coben. Cred că într-o altă viaţă am fost detectiv particular, de aceea îmi plac mult cărţile lui. În plus, pe mine cititul şi sportul mă ajută să mă deconectez.

> Hobby-urile mele sunt... gastronomia şi băuturile fine. Cred că cea mai bună gastronomie este cea franţuzească, produsele sunt proaspete şi bine pregătite. Poţi mânca atât trufe, cât şi fructe de pădure sau peşte şi fructe de mare. Pe lista preferinţelor mele se află desertul fondant au chocolat.

> O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Seyche­lles. A fost una dintre ultimele mele vacanţe, însă a urcat în topul preferinţelor. Este locul per­fect pentru a evada din lumea reală. Deşi ai internet, acesta nu funcţionează mereu, aşa că poţi să te desprinzi de muncă  şi să te bucuri de plaje şi de apa prin care înoată peşti de toate culorile. O altă destinaţie pe care aş recomanda-o este chiar oraşul Cognac unde locuiesc eu. Este pitoresc şi este poziţionat aproape de Bordeaux, o zonă viticolă foarte cunoscută.

> O descoperire inedită dintr-o călătorie recentă este... mai degrabă o experienţă. Am avut o experienţă recentă inedită datorită unei colaborări cu compania auto Rolls-Royce. A trebuit să mă urc la volanul uneia dintre maşinile lor şi să fac ce îmi spunea instructorul poziţio­nat în dreapta mea. Iniţial mi-a spus să apăs acceleraţia la podea şi când am ajuns la 120-130 km/ oră a trebuit să apăs brusc frâna şi să iau mâinile de pe volan. M-a asigurat că nu se va întâmpla nimic rău şi că va fi o experienţă unică, şi a fost. Mi-a fost teamă iniţial că el nu avea pedale de control, totul a fost în mâinile mele.

> Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă este ... cu siguranţă un obiect de artă realizat de localnici. De fiecare dată când călătoresc îmi place să aduc ceva artizanal pentru acasă. Casa mea este eclectică.

> Ceasul pe care îl port la mână este ... Nu port, motiv pentru care sunt mai mereu în întârziere. Trebuie să precizez însă că recent am primit cadou un ceas Armani de la soţul meu.

> Parfumul meu preferat este ... Iubesc parfumurile, însă jobul nu îmi permite să le port la muncă pentru că poate induce în eroare şi poate influenţa aroma coniacului. Pentru timpul liber am o adevărată colecţie şi folosesc în fiecare zi un altul în funcţie de vreme. Printre preferatele mele se numără The One de la Dolce&Gabbana.

> Obiectul meu preferat din garderobă este ... o pereche de jeans de la Diesel. Pe listă se află însă şi pijamalele mele şi „the little black dress“ (rochia neagră). Nu sunt loială unui brand anume, îmi place mai degrabă să experimentez. Mai mult, la câteva luni îmi fac curat în garderobă.

> Beau cu plăcere un pahar de .... coniac (râde) Louis XIII sau Centaure de Diamant de la Remy Martin. Nu refuz nici un pahar de vin alb Montrachet.

> Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este ... să încerc restaurantele locale. Evit pe cât pot capcanele turistice.

> Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este ... o sticlă de vin. Eu şi soţul meu avem o colecţie. Avem mai multe sticle de vin decât haine în garderobă. Sun­tem pasionaţi, este o colec­ţie personală, nu una menită a fi vândută ulterior.

> Bijuteriile mele preferate sunt ... cele de la Tiffany’s. Este visul fetelor din SUA (râde).

> Un artist pe care l-aş colecţiona este ... Cred că locul marilor artişti este în muzee şi palate, nu în casa mea. Îmi plac însă picturile unui artist local de la mine de acasă care pictează în acua­relă. Îi ştiu picturile de când eram copil.

> Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt ... îmi culeg toate informaţiile din newsletterele pe care le primesc pe email şi din social media.

> Un cadou pe care aş vrea să îl primesc este... mai mult timp.

> Restaurantul meu preferat este... Maison Lameloise din Burgundia, cu trei stele Miche­lin. O vizită aici este o experienţă ce merită încercată mă­car o dată în viaţă.

> Sportul pe care îl practic este.... joggingul eficient. Îl practic între mese şi vizite la client. Am ajuns chiar să alerg jumătate de maraton.