Style

Care au fost parfumurile acestui an: 2014 aparţine superlativelor, alchimiilor opulente şi extravagante

26 dec 2014 17257 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie
Maeştrii parfumieri s-au întrecut în lansări de noi creaţii lună de lună, însă finalul de an 2014 aparţine superlativelor, alchimiilor opulente şi extravagante. Fastuos asemeni unui emir din Dubai este parfumul Oil Fiction creat de casa franţuzească Julliett Has A Gun. Un parfum oriental conceput iniţial în doar 999 de exemplare, Oil Fiction este un elixir regal în care notele aurii de şofran se îmbină armonios cu cele de ambră. Pentru caracterele îndrăgostite de tradiţie, casa Houbigant a lansat o ediţie limitată a parfumului Quelques Fleurs prin crearea unui extract de parfum (cea mai preţioasă variantă a parfumului). Quelques Fleurs este un clasic în viaţă, un parfum care a schimbat pentru totdeauna istoria şi fără de care parfumeria modernă nu ar fi fost la fel astăzi. Quelques Fleurs L’Original este „esenţa tare“ a parfumului creat în epoca edwardiană a începutului de secol XX, ce este actual şi astăzi graţie mixului unic dintre notele de iasomie, santal acordate cu esenţă de mosc. Parfumurile sunt disponibile în parfumeriile Beautik.

O bijuterie olfactivă este Passion de L’Amour, parfum al casei House of Sillage. Aromele sunt incapsulate în cel mai de preţ flacon din cristal franţuzesc ce poartă un capac încrustat cu pietre preţioase. Este un parfum gurmand ce îmbină notele florale cu cele fructate, acordate cu oud. Parfumul este disponibil în parfumeriile Elysée.

Exclusivistul No. 1 de la Clive Christian, ce se recomandă drept cel mai scump parfum din lume, îmbină arome rare de lemn de santal din India, extract de vanilie din Tahiti, iasomie şi trandafiri din recoltele proprii ale lui Christian de la Grasse. În fiecare an se produc numai o mie de sticluţe de parfum, iar flaconul este din cristal Baccarat, îmbogăţit cu un inel de aur de 24K în care este încrustat un diamant. Parfu­mul poartă blazonul casei regale britanice şi este disponibil în parfumeriile Madison.