Style

A lucrat cu Alexander McQueen la Givenchy şi este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri din România: Sunt un explorator în mod categoric

01 iul 2015 3634 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie
Designerul Venera Arapu a creat brandul cu acelaşi nume la sfârşitul anilor ’90, într-o perioadă când moda locală abia începea să prindă contur sub influenţele ce veneau dinspre Occident.
 

Absolventă a ESMOD (École supérieure des arts et techniques de la mode), una dintre cele mai cunoscute şcoli de modă din lume, Venera Arapu şi-a conturat cariera lucrând împreună cu Alexander McQueen la Givenchy şi făcând parte din echipa de creaţie a casei Paul Ka din Paris.

Contactul său cu Vestul nu s-a oprit însă aici, designerul participând la săptămânile modei de la Paris şi la târgurile de profil.

După cum spune chiar ea, după ce şi-a construit moştenirea pariziană, a decis să se întoarcă pe plaiuri mioritice pentru a contribui la conturarea scenei modei româneşti, aflată încă în dezvoltare la momentul acela.

Mizând pe colecţii care se aflau la graniţa dintre conceptual şi comercial, ţinutele semnate de Venera Arapu au ajuns de-a lungul timpului nu doar în dressingurile româncelor, ci şi pe rafturile Galeriilor Lafayette din Paris şi ale boutique-rilor multibrand din toată lumea. Mai mult, a obţinut un stand propriu Barney’s în New York.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine este…

agenda. Nu am reuşit să mă dezobişnuiesc de acest obicei.

Pasiunile mele sunt…

călătoriile, lectura şi înţelegerea vieţii pe măsură ce o trăiesc. O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o ar fi Toscana.

Ce fel de călător sunt…

sunt un explorator în mod categoric, pentru că aceste călătorii de descoperire reprezintă o acumulare de idei noi şi oferă o deschidere către noi experienţe. Când mă întorc din călătorii aduc cu mine universuri noi care mă îmbogăţesc sufleteşte. Înainte de a pleca însă, mă documentez despre oraşele şi locurile pe care le voi vizita.

Magazinul preferat din Bucuresti…

nu fac shopping în Bucureşti din lipsă de timp, poate doar uneori din necesitate.

Obiectele preferate din garderobă sunt…

jeanşii pentru eterna lor valabilitate.

Ultima achiziţie exclusivistă…

frecvent cumpăr reviste de nişă, dar nu cred că se încadrează în categoria „exclusivistă“. În general, nu rezist tentaţiei de a-mi cumpăra încă o pereche de pantofi cu un toc foarte înalt pe care o voi încălţa probabil mult prea rar.

Restaurantul preferat din Bucureşti...

tocmai am descoperit un restaurant chinezesc în zona Foişorul de Foc. Iubesc bucătăria asiatică în general pentru creativitatea şi varietatea ei.

Cum îmi petrec timpul când sunt în Bucureşti ...

la muncă, la muncă, la pilates, la muncă şi iar la muncă.

Un cadou pe care mi-ar plăcea să îl primesc...

abonamente la toate revistele pe care le apreciez. Vorbesc de cele de meserie.

Din frigiderul meu nu lipsesc niciodată...

lămâile, pentru că beau apă cu lămâie absolut în fiecare dimineaţă.

Îmi place să colecţionez...

în afară de pantofi, genţi, curele şi pălării, îmi place să îmi cumpăr mici obiecte din sticlă colorată. Îmi face plăcere să le privesc.

Atunci când creez mă inspiră...

viaţa, strada, gândurile, ceea ce trăiesc în perioada respectivă.

Cartea care se află acum pe noptieră este...

„Lebăda Neagră“ a lui Taleb.