Style

10 dezvăluiri şocante ale unei stewardese

07 iul 2012 128387 afişări de Octavian Calei
Din aceeaşi categorie
10 dezvăluiri şocante ale unei stewardese

Heather Poole, fostă stewardesă la bordul avioanelor timp de 15 ani a dezvăluit pentru Business Insider 10 secrete ale slujbei:

1. Cât timp uşa avionului este deschisă, stewardesele nu sunt plătite. Personalul de bordul avionului nu este plătit decât pentru orele de zbor. Pentru orele petrecute la sol într-un aeroport, o stewardesă primeşte 1,5 dolari pe oră.

2. Competiţia este acerbă pentru posturile de "servitori la înălţime". Când compania aeriană Delta a anunţat 1000 de posturi libere în 2010, au primit mai mult de 100.000 de aplicări. Nici la Harvad nu este aşa de mare concurenţă, notează Poole.

3. În anii '60, existau cerinţe stricte pentru stewardese: trebuiau să aibă o înălţime de cel puţin 1,57m, nu mai mult de 59kg, să nu aibă mai mult de 32 de ani şi n-aveau voie să fie căsătorite sau să aibă copiii.

Citiţi:

VIDEO - Credeţi că piloţii de avion sunt plătiţi îndeajuns? Mai gândiţi-vă o dată. Drifting, aşa cum nu aţi văzut vreodată

VIDEO: Credeţi că România are aeroporturi periculoase? Încă nu aţi văzut nimic. Top 10 piste pe care v-ar fi frică să aterizaţi

4. Stewardesele pot fi concediate pentru motive bizare. Heather Poole îşi aminteşte cum o angajată şi-a pierdut slujba pentru că şi-a legat sacoul de la uniformă în jurul taliei. Dacă o stewardesă se anunţă bolnavă, n-are voie să se urce în niciun avion, nici măcar ca pasager.

5. Dintre toate băuturile servite, Cola dietetică este cel mai mare duşman al stewardeselor pentru că ia cel mai mult timp să fie turnată - "bulele acidulate nu se potolesc deloc la înălţime".

6. Stewardesele sunt cu ochii pe cei care încearcă să urce la bord un mort. Unii încearcă să strecoare la bordul avionului rude decedate spunând că sunt doar bolnave pentru a evita costurile ridicate de transport al cadavrelor cu avionul, de aproape 5.000 de dolari.

7. A nu asculta de membrii echipajului te poate face responsabil în faţa legii.

8. Echipajul de la bordul avionului sunt prima linie de apărare împotriva traficului uman. Stewardesele lucrează în colaborare cu poliţia, dacă sesizează lucruri suspicioase, ele trebuie să anunţe oamenii legii.

9. Stewardesele cu vechime poartă fuste mai scurte. Cele începătoare n-au voie să-şi scurteze lungimea fustei. De asemeni, rangul unei stewardese dictează pe ce rute poate zbura, ce zile îşi pot lua liber şi ce loc au în apartamentul de odihnă al membrilor echipajului.

10. Unele companii aviatice nu consideră turbulenţe extreme decât acele cazuri în care pilotul pierde controlul avionului şi au loc avarii structurale. Interesant este că rănile suferite de stewardese în timpul turbulenţor nu sunt considerate accidente la locul de muncă.