După Afaceri

O tradiţie de 400 de ani ajunge în România

19 iul 2014 577 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Grupul Halewood, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală a vinului, va aduce în România vinurile casei Tedeschi, o familie cu o tradiţie de peste 400 de ani în domeniul viticol.

Istoria Tedeschi începe în 1630 când familia decide să cumpere prima vie în Valpolicello (Verona), nord-estul Italiei, de-a lungul timpului casa devenind unul dintre cei mai importanţi producători de vin Amarone. Acesta este un vin roşu, cu un character puternic, dar şi cu un grad de alcool generos.

Familia Tedeschi administrează acum o suprafaţă de 99 de hectare din care 46 de hectare sunt expuse pe versanţii dealurilor din Valpolicello.

Potrivit datelor furnizate de Halewood, vinurile Tedeschi sunt cultivate în mediu organic.

“Suntem bucuroşi că am reuşit să aducem în portofoliul Halewood vinurile casei Tedeschi”, a spus Dan Muntean, directorul general al grupului Halewood.

Halewood are în pro­prietate crame şi plantaţii de viţă-de-vie în regiunea Dealu Mare, Podişul Transil­vaniei şi Murfatlar şi deţine peste 350 de hectare de vie plantată în perioada 2002-2009. Cifra de afaceri consolidată a grupului era estimată la aproximativ 10-11 mil. euro anul trecut. 

Piaţa vinului este estimată la 350 mil. euro, iar cele mai mari rulaje din industrie sunt realizate de Murfatlar, Vincon, Jidvei, Cotnari, Tohani, dar în piaţă există şi alţi producători de talie mică.