După Afaceri

New in the city: După Afaceri Premium vă prezintă o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agenda acestui sezon

11 apr 2019 370 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

A venit, a venit... primăvara! Ieşim din case şi mergem hai-hui, să testăm noi tentaţii pentru papilele gustative ori să cunoaştem oameni noi. După Afaceri Premium trece în revistă – la propriu – noutăţile lunii aprilie şi vă invită să alegeţi la care dintre ele vreţi să fiţi părtaşi. Găsiţi mai jos o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agenda acestui sezon.

 

Lumini la orizont

 

Între 18 şi 21 aprilie, are loc o nouă ediţie a Festivalului de lumini Spotlight, pe Calea Victoriei, între Ateneul Român şi Piaţa Naţiunilor Unite.

Ajuns la a cincea ediţie, evenimentul îl are ca director artistic pe Jean-François Zurawik, cel care coordonează şi Festivalul Luminilor (Fête des Lumières) din Lyon, unul dintre cele mai mari din lume, care atrage anual milioane de spectatori.

Tema ediţiei din acest an a Spotlight este Europe Lights, în contextul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Pe lângă instalaţiile care vor fi integrate în eveniment, organizatorii au lansat un apel de proiecte pentru tinerii artişti, arhitecţi şi designeri aflaţi la început de drum, care pot şi ştiu să se folosească în mod creativ de lumină pentru a da uneia dintre arterele principale ale Capitalei o nouă dimensiune.

Proiectul câştigător va fi expus în zona pietonală din spatele bisericii Kretzulescu.

 

 

Odă designului sub toate formele

Mâna norocului – dar nu numai – a dus târgul de design Made in Ro la cea de-a 13-a sa ediţie, pregătită pentru zilele de 6 şi 7 aprilie.

Made in Ro #13 dă glas noilor colecţii ale designerilor români de produs, reuniţi în cea mai fresh zonă creativă a Bucureştiului, cartierul Timpuri Noi, mai exact la Impact Hub Bucharest, în clădirea 2 din ansamblul de birouri Timpuri Noi Square. Secţiunile târgului sunt aceleaşi ca la ediţiile anterioare: design de obiect, ilustraţie, mobilier, accesorii home & deco, bijuterii, ceramică, jucării, corpuri de iluminat, textile, decoraţiuni şi altele.

Cartierul Fashion aduce laolaltă creatorii din zona designului vestimentar şi a accesoriilor fashion, iar Cartierul Food vrea să arate că există în continuare branduri româneşti care îşi spun povestea atât prin gust, cât şi prin branding, logo, designul recipientelor şi modalităţile de prezentare şi împachetare. Pe copii îi aşteaptă ateliere de design şi arhitectură.

Evenimentul Made in Ro are loc de două ori pe an şi este organizat de platforma editorială Designist, concentrată pe universul designului local. Prima ediţie a avut loc în urmă cu şapte ani.

 

 

Pe urmele tatălui

 

Placido Domingo Jr. vine în aprilie pentru prima dată în România, pentru a demonstra că, aşa cum o spune vorba autohtonă, aşchia nu sare departe de trunchi.

Concertul va avea loc pe 17 aprilie la Sala Palatului, unde Placido Domingo Jr. va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti.

Pe scenă sunt anunţate să se desfăşoare acorduri de muzică clasică, dar şi ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu jazz.

 

 

NOUA bucătărie românească

Luna aprilie aduce pe scena gastronomică a Bucureştiului un nume nou, care şi-a propus să pună pe masă noua bucătărie românească. Conceptul dă, de altfel, şi numele restaurantului, fondat de chef Alexandru Petricean, desemnat chef-ul anului 2018 de către fondatorii ghidului Gault & Millau.

„NOUA este o poveste românească, începe cu «A fost odată» şi continuă cu lupta contra fricii drobului de sare. Acel drob în spatele căruia stă o reală frică de a acţiona, care ne transformă, uneori, în contemplatori ai lui, şi nu invers. Nouă însă ne place să credem că drobul de sare este un început. Nu ne este teamă de el, ci din contră, ne-a devenit prieten, şlefuit din drob într-un cristal luminos de sare.“ Aşa se prezintă noul restaurant din Bucureşti.Alexandru Petricean revine acum pe scena culinară cu forţe proaspete după aproape un an şi jumătate petrecut ca chef al restaurantului Maize din Bucureşti, NOUA fiind de fapt concretizarea unui vis pe care de mult îl poartă în suflet şi în minte. Restaurantul va funcţiona într-o casă boierească din zona Foişorului de Foc.