După Afaceri

New in the city: După Afaceri Premium trece în revistă cele mai importante 10 evenimente ale anului 2019, de la Festivalul George Enescu la târguri de carte, film şi saloane de vinuri

12 feb 2019 490 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Industria bunului-gust nu duce niciodată lipsă de evenimente care să celebreze arta de a trăi frumos, iar Bucureştiul se transformă de la o zi la alta într-un hub al oamenilor, al ideilor, al iniţiativelor, al locurilor care se disting prin creativitate. E abia februarie, însă 2019 se anunţă un an al proiectelor la care vrem să fim părtaşi, multe dintre ele continuând serii începute în anii trecuţi, semn că publicul se rafinează de la un an la altul. Fie că este vorba despre muzică, film, gastronomie, licori bahice sau design, Capitala abundă în ocazii de desfătat pasiunile fiecăruia. După cum v-am obişnuit, După Afaceri Premium trece în revistă – la propriu – noutăţile anului 2019 şi vă invită să alegeţi cum vreţi să vă petreceţi anul. Găsiţi mai jos o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agenda acestui an.

Ozosep

9-10 februarie

Dacă bucătăria românească vă e deja prea familiară şi aveţi nevoie de o schimbare, târgul Ozosep pune pe masă, în Grădina Verona din Bucureşti, delicii gastronomice ungureşti din Harghita şi împrejurimi. Şi dacă primul gând v-a fugit la gulaş şi la kurtoskalacs, acelea nu vor lipsi, aşa că să aveţi poftă bună!

 

Festivalul Internaţional de Film DaKINO

7-10 martie

DaKINO este primul festival internaţional de film din România, regăsindu-se anual pe agenda cinefililor, încă din 1991. Pentru realizatori români precum Cristian Mungiu, Radu Muntean, Tudor Giurgiu, Corneliu Porumboiu sau Adrian Sitaru a fost o rampă de lansare, multe dintre peliculele lor fiind prezentate în premieră la DaKINO.

 

Mario Frangoulis în concert

20 aprilie

Presa internaţională l-a numit „noul Andrea Bocelli“, o comparaţie care i-a aşezat pe umeri o responsabilitate la fel de mare ca talentul geniului italian. Împreună cu Orchestra Simfonică Bucu-reşti, tenorul grec Mario Frangoulis (foto dreapta) cântă la Sala Palatului, într-un concert care combină clasicul cu contemporanul, amestecând opera cu pop, rock, folk şi soul. De notat este că, de-a lungul timpului, a împărţit scena cu monştri sacri precum Sarah Brightman, Placido Domingo, Montserrat Caballé, Jose Carreras, Lara Fabian sau Angela Gheorghiu. Poate nu vreţi să-l rataţi!

 

Brand Minds

10 mai

Pentru că, în definitiv, totul este business, conferinţa de afaceri Brand Minds revine şi în 2019 la Bucureşti. Pe scena din acest an, urcă, printre alţii, Yuval Noah Harari, scriitorul israelian care a făcut valuri anul trecut cu ale sale „Sapiens“ şi „Homo Deus“. Şi nu e singurul. Stay tuned!

 

Revino Bucharest Wine Fair

11-13 mai

În câţiva ani, încă de când era doar o idee, Salonul de Vinuri Revino a crescut în jurul lui o comunitate exclusivistă a oamenilor fascinaţi de secretele vinului bun. Ajuns la cea de-a patra ediţie, târgul vine cu degustări de vinuri premium, informaţii despre turismul viticol autohton şi dezbateri despre imaginea vinului în sectorul HoReCa.

 

Romanian Design Week

17-26 mai

Odă adusă designului în toate formele sale, Romanian Design Week strânge la un loc creativii din arhitectură, modă, design grafic, design de produs şi multidisciplinar. Ideile lor pot să vă fie nu doar delectare la sfârşit de primăvară, ci şi sursă de inspiraţie. Doar ca să vă faceţi o idee, prima ediţie a RDW, din 2013, a reunit peste 60 de designeri şi arhitecţi români. Destul de multe idei din care să puteţi alege ce vă place.

 

 

Bookfest

29 mai-2 iunie

Salonul de carte Bookfest ajunge la Bucureşti la începutul verii, adică exact atunci când e mai bine de refăcut stocul de cărţi care să ne acompanieze în zilele de concediu. Dacă nu reuşiţi să ajungeţi la Bucureşti, Salonul vă aşteaptă şi în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Braşov şi Chişinău.

 

 

 

Concert Bon Jovi

21 iulie

Vin pentru a doua oară în România, într-o călătorie muzicală care vrea să fie dovada faptului că trupa „şi-a dat refresh“, după cum o spun chiar membrii acesteia. Dacă vreţi să fredonaţi împreună„It’s my life“ aveţi ocazia s-o faceţi în Piaţa Constituţiei, în acelaşi ritm chiar cu Bon Jovi. Atunci ori niciodată!

 

Festivalul George Enescu

31 august-22 septembrie

Primele acorduri ale ediţiei din acest an a festivalului de muzică clasică George Enescu vor veni de la membrii Filarmonicii din Berlin, urmând ca, timp de trei săptămâni, pe scenele festivalului să se perinde Orchestra simfonică din Londra, Orchestra naţională radio din Polonia, Orchestra Filarmonică din Monte Carlo şi o listă lungă de nume care au cucerit deja melomanii de peste graniţe.

 

Gala După Afaceri Premium

octombrie 2019

În tot acest context ghidat de idei frumoase, După Afaceri Premium aduce, la sfârşitul anului, o nouă recunoaştere industriei luxului, printr-o gală la care reuneşte oamenii de la vârful domeniilor în care au loc evenimentele amintite, dar şi al multor altora. S-ar putea să vreţi să-i cunoaşteţi pe cei mai fascinanţi oameni din lumea orologeriei, a parfumeriei, a gastronomiei în era 3.0. România promite. Şi noi la fel!

 

foto: pixabay.com