După Afaceri

New in the city

27 sep 2017 535 afişări de Alina-Elena Vasiliu, Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Bucureştiul devine an de an tot mai cool împrumutând câte ceva din energia Berlinului, din scena gastronomică a oraşelor nordice şi, de ce nu, din aerul boem al Parisului. Pentru publicul vânător de evenimente de cinci stele, fie ele în modă sau în gastronomie, am adunat aici câteva dintre noutăţile acestei perioade.

 

 

Muzică de toamnă. În ritmuri enesciene

De pe 2 până pe 24 septembrie, în mai multe locuri din Bucureşti - precum Ateneul Român, Piaţa George Enescu sau Sala Mare a Palatului - melomanii sunt invitaţi la o supradoză de muzică clasică.

Festivalul George Enescu 2017, unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din lume, pune creaţia compozitorului George Enescu şi muzica clasică într-o nouă lumină. Şi pune Bucureştiul pe harta internaţională a spectacolelor cu greutate.

„Cu un nou directorat artistic, în 2017, Festivalul aduce tehnologia în serviciul muzicii clasice şi al creativităţii, aduce în prim-plan muzica contemporană, dezvăluie publicului un număr record de lucrări de George Enescu‚ 37, şi acordează matematica la sunetul muzicii, într-o expoziţie inedită“, transmit organizatorii pe site-ul evenimentului.

Festivalul este un omagiu adus primului compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal.

În onoarea lui Enescu, vor urca pe scenele din Bucureşti mari orchestre ale lumii - printre care London Philarmonic Orchestra, Russian National Orchestra şi Orchestra Română de Tineret - alături de Grupul Vocal Acapella, Alexandru Tomescu, Cvartetul Arcadia şi mulţi alţii.

Pentru cei care vor ca muzica să se împletească cu gastronomia, proprietarii restaurantului Le Bistrot Francais oferă un mix culinaro-artistic. Astfel, ei oferă pachete ce cuprind bilete la spectacol urmate de o cină la restaurantul din apropiere de Ateneu. Norocoşii se pot întâlni la cină chiar cu artiştii pe care i-au admirat câteva ore mai devreme.

 

Armani, Giorgio Armani

Brandul de modă A/X Armani Exchange intră pe piaţa locală cu un magazin în centrul comercial Băneasa Shopping City. Mallul din zona de nord a Bucureştiului mai găzduieşte însă şi alte nume importante de pe scena modei premium, printre care Lancel, Michael Kors, Boggi sau Max & Co.

A/X Armani Exchange este un brand poziţionat pe segmentul premium, deşi este cel mai accesibil din grupul Giorgio Armani, care cuprinde mai multe nume. Întregul imperiu italian este creionat şi dezvoltat de designerul cu acelaşi nume, Giorgio Armani. El şi-a început afacerea în domeniul modei, însă şi-a extins-o apoi în industria hotelieră, în domeniul dulciurilor de lux şi în cel al amenajărilor interioare. Toate businessurile sunt construite sub egida lui Giorgio Armani şi toate poartă amprenta luxului.

Sub brandul A/X Armani Exchange urmează a fi deschis un magazin şi în centrul comercial AFI Cotroceni, pentru ca apoi brandul să se extindă în marile oraşe ale ţării, respectiv Cluj, Iaşi sau Timişoara.

 

Show marca Bregovic

Goran Bregovic şi Wedding and Funeral Orchestra concertează pe 29 septembrie, la Arenele Romane din Bucureşti, după ce artistul a promis, la vizita sa de anul trecut, că va reveni cu noul lui album, intitulat Three Letters from Sarajevo. Bregovic a fost încântat în 2016 de numărul mare de tineri din public, un aspect pe care îl consideră foarte important în activitatea lui artistică. Aşa că revine.

Originar din Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, Goran Bregovic este unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, iar la Bucureşti va purta fanii prin toate albumele şi hiturile care l-au făcut celebru. Muzicianul în vârstă de 67 de ani provine dintr-o familie cu origini mixte - tatăl său e croat, iar mama este de ginte sârbă. A fost exmatriculat pentru „lipsă de talent“ de la Şcoala de Muzică din Sarajevo, unde studia vioara, iar la scurt timp a primit în dar o chitară de la mama lui. Acest instrument i-a „croit“ viaţa pentru următoarea perioadă. Timp de zece ani, a cântat muzică rock în diferite trupe, iar în anii ’90 a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în lumea întreagă - o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice cu sonorităţi rock.

Pe 29 septembrie, Goran Bregovic va lansa al 14-lea album, inspirat din istoria oraşului Sarajevo şi cu accent pe convieţuirea în pace a tuturor oamenilor şi pe o uniune a religiilor.

 

Dinner with a dress code

Evenimentul Dîner en Blanc, lansat în urmă cu aproape trei decenii de către François Pasquier în Franţa, a ajuns luna trecută şi la Bucureşti. Conceptul se învârte în jurul non-culorii alb, în care trebuie să fie îmbrăcaţi toţi participanţii la o cină de inspiraţie pariziană în aer liber. Peste 70 de oraşe din jurul lumii au găzduit până acum Dîner en Blanc, putând aminti aici Paris, New York, Sydney, Tokio, Los Angeles, Singapore sau Montreal. Numai în 2013, în Grădina Trocadero, la Muzeul Luvru şi în faţa Turnului Eiffel din Paris, 15.000 de oameni au împărţit cina, la cea de-a 25-a aniversare a evenimentului. Locaţia cinei este secretă până în ziua evenimentului, doar persoanele înscrise fiind înştiinţate despre aceasta cu câteva ore înainte de start.La Bucureşti, evenimentul a avut loc pe 24 august, fiind pentru prima dată când a fost marcat şi în România.