În jurul felului în care bem vin sau şampanie s-au creat o mulţime de reguli, de la temperatura la care trebuie băut un vin, până la recipientele potrivite sau nu pentru băutura respectivă, scrie telegraph.co.uk.
Carnea roşie merge cu vin roşu iar peştele cu vin alb
Să combini un fel de mâncare cu un fel de vin este mai mult o chestiune de intensitate şi de arome, decât de culoarea băuturii. Tonul se potriveşte de exemplu foarte bine cu un vin roşu de vară precum beaujolais, bardolino sau frappato, în timp ce somonul făcut la tigaie merge de minune cu pinot noir. La fel de potrivit este şi codul învelit în prosciutto, alături de vinuri roşii italieneşti sau o tocană de peşte cu roşii, alături de un vin roşu rustic, portughez sau spaniol.
Vinul roşu trebuie servit la temperatura camerei
Poate că acest lucru era valabil în trecut însă de cele mai multe ori, temperatura camerei, în zilele noastre, înseamnă că vinul este servit prea cald, pierzându-şi din intensitate. Încercaţi să-l răciţi un pic peste temperatura camerei.
Şampania ar trebui să fie băută din pahare flute
Cel mai bine e să bei şampania din pahare normale de vin pentru a-i putea simţi pe deplin savoarea. Sau din pahare flute mai voluminoase- acelea care sunt ca formă, undeva între flute şI pahar normal de vin.
Mai multe mituri false aici