Gastronomie

SpAfaceri

14 mai 2009 71 afişări
Din aceeaşi categorie
SpAfaceri
Conceptul de sanatate prin apa pare sa fie una dintre solutiile cele mai populare aplicate de jucatorii din turism pentru atragerea clientilor. Cel putin asta sugereaza investitiile de 10 milioane de euro alocate anul acesta pentru deschiderea de noi centre spa.
Cea mai importanta investitie, sase milioane de euro, s-a anuntat la Neptun, unde Cocor Turism a inaugurat Cocor Spa in cadrul Hotelului Cocor. Complexul, fostul hotel Galati din Neptun, a fost achizitionat de companie in 2002 in urma divizarii si privatizarii Neptun Olimp si a trecut printr-un program de renovare de 18 milioane de euro. „Suprafata spa-ului care ocupa cele 3 etaje ale unui corp nou construit este de 3.000 m.p., iar serviciile acopera patru segmente diferite - clinique medical spa, wellness aging, spa suite si thermarium & pool", spune Lacramioara Moroianu, director general Cocor Spa. Concret, complexul se lauda cu cascade cervicale, inot contra curentului, fantana bio si piscina cu vedere la mare, terapii senzoriale sau masaje orientale.
„Actionarii nostri au aprobat pentru 2009 un buget de venituri si cheltuieli cu o cifra de afaceri de 8,7 milioane lei in crestere cu 22% fata de 2008", explica Moroianu care adauga ca investitia va fi recuperata in 14 ani pentru un sezon de patru luni si in 10 ani in conditiile in care sezonul va dura 6 luni.
In afara de Cocor Spa, hotelul Cocor are la subsol un club pe doua niveluri, Club Vision, un centru de conferinte de 350 de locuri si un restaurant cu 500 de locuri. „Avem in plan extinderea Cocor Spa in Bucuresti cu un Day Spa la etajul 3 din Cocor Luxury Store, care se va deschide pe 15 noiembrie 2009", conchide directorul general.
In 2009 a fost anuntata o alta investitie intr-un spa, Eden Spa alocand patru milioane de euro pentru un nou centru spa la Sibiu, in viitorul Hilton Sibiu. Centrul, care are o suprafata de 2.000 de metri patrati, a fost functional din decembrie 2008, dar deschiderea oficiala a avut loc luna aceasta.