Gastronomie

Gastronomia viitorului? Tehnologia va juca un rol-cheie, meniurile fiind deja înlocuite de device-uri electronice, iar farfuriile, în multe cazuri, nu mai sunt doar de porţelan fin, ci pot recrea întregul mediu din care vine un anumit ingredient

18 sep 2018 379 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Puterea culturii de fast-food alături de popularitatea reţelelor take-away va remodela industria restaurantelor, acesta fiind motivul pentru care fine-dining-ul trebuie să devină experienţă. Tehnologia va juca un rol-cheie, meniurile fiind deja înlocuite de device-uri electronice, iar farfuriile, în multe cazuri, nu mai sunt doar de porţelan fin, ci pot recrea întregul mediu din care vine un anumit ingredient. Toate simţurile se vor activa la o masă pentru că altfel alternativa este la un click distanţă.

„Cred că industria fast-food, alături de cea de confort food, va elimina tot mai mult din obiceiul de a sta masă în contextul în care cererea de produse take-away câştigă teren. Ca profesionist în acest domeniu sper ca totuşi acest lucru să nu afecteze zona de fine-dining. Oricum, nu mai mult de a ne face suficient de creativi astfel încât să renunţăm la porţelanurile tradiţionale sau la cuţit şi furculiţă“, spune Paul Oppenkamp, chef la The Artist, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti.

Chef-ul crede că cererea de produse organice va continua să crească concomitent cu reducerea aplicării de tehnici de gătit tocmai pentru a scoate şi mai mult în evidenţă gustul natural al produselor.

„Cred că vom renunţa tot mai mult la porţelanurile tradiţionale prin introducerea unor obiecte realizate isteţ care creează şi facilitează o experienţă interactivă. Plating-ul va gravita mai degrabă în jurul unui ingredient, nu al unui fel de mâncare“, mai crede unul dintre cei mai buni chef-i din România.