Gastronomie

Cele mai ciudate diete din istorie

24 mar 2014 516 afişări
Din aceeaşi categorie

Dieta inspirată din Biblie sau cea propusă de Lord Byron, sunt doar câteva din topul celor mai ciudate diete încercate de vedete de-a lungul istoriei, scrie telegraph.co.uk.

Mestecă de 32 de ori

În secolul '19, americanul Horace Fletcher a început să promoveze o dietă inedită, denumită “fletcherism”, ce recomanda mestecarea fiecărei bucăţi de mâncare, de 32 de ori, până când bucăţile ajungeau în formă aproape lichidă. În urma promovării acestei diete, Fletcher a devenit cunoscut ca  “marele masticator".

Dormi cât de mult poţi

O altă dietă ciudată este şi “Frumoasa Adormită” al cărei fan convins se spune că era chiar Elvis Presley. Dieta este simplă şi propune repaosul la pat pentru mai multe zile.

Păstrează un stil de viaţă auster

Se spune că poetul victorian Lord Byron îşi dorea atât de mult să fie slab şi să-şi păstreze paloarea tenului, încât şi-a petrecut multă vreme din viaţa sa încercând diverse diete. Cel mai des, meniul său consta în biscuiţi şi apă minerală sau cartofi înmuiaţi în oţet.   

Renunţă la mâncare...de tot

O dietă preferată se spune, şi de Beyonce este cea de a înlocui mâncarea pentru o scurtă perioadă de timp, cu un amestec de apă şi lămâie, aromatizată cu sos de arţar şi piper.  Completarea acestei diete este şi un laxativ înainte de culcare.

Meniul lui Adam

Dieta Hallelujah a fost inventată de preotul american George Malkmus în 1990 şi propovăduia doar consumul fructelor, al legumelor şi al cerealelor integrale, adică meniul lui Adam şi Eva,  din Grădina Edenului.

Mai multe aici