Gadget

Premium Gadgets

22 oct 2014 1326 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

LG G Watch R

Ceasurile inteligente câştigă în popularitate în rândul utilizatorilor, iar producătorii s-au întrecut în a lansa în această toamnă modele care de care mai interesante, cu o formă apropiată de cea a modelelor mecanice. Un exemplu grăitor poate fi şi noul model LG G Watch R, un ceas cu o formă clasică, rotundă, cu un corp din oţel inoxidabil  şi un ecran rotund  P-OLED (Plastic OLED) cu o diagonală de 1.3 inchi care promite imagini clare chiar şi în lumina puternică a soarelui.  Funcţiile gadgetului coreean sunt susţinute de sistemul de operare Android Wear împreună cu un procesor Snapdragon 400 tactat la 1.2 Ghz, 4GB capacitate de stocare, 512MB memorie RAM şi un acumulator de 410 mAh.  Pe lânga rolul clasic de ceas digital, acesta este capabil să afişeze notificări ale apelurilor pierdute, mesajele primite, calendarul evenimentelor şi previziuni meteorologice locale. Nu-i lipseşte un senzor de puls şi aplicaţii de fitness şi sănătate pentru monitorizarea exerciţiilor fizice. De asemenea, ceasul inteligent LG este rezistent la praf şi la scufundările în apă până la o adâncime de 1 metru, timp de 30 de minute, astfel că nu trebuie scos de la mână când mergeţi la plajă sau la piscină.

LG G Watch R va fi disponibil la un preţ de aproximativ 300 de euro.

 

ASUS Zenwatch

Impresionant din punctul de vedere al designului este şi primul smartwatch al taiwanezilor de la ASUS. Acesta încântă privirile prin eleganţa exclusivistă a construcţiei, cu un corp din oţel inoxidabil într-o formă dreptunghiulară cu colţuri uşor rotunjite, un ecran Amoled de 1.63 inchi acoperit cu un geam de protecţie uşor curbat, prinderea la mână fiind asigurată de o clasică curea din piele. Pentru a fi pe gustul unui public cât mai variat, Zenwatch are nu mai puţin de 15 afişaje pentru ceas. De asemenea, prin intermediul unei suite software dedicate vine cu funcţii inteligente de genul Watch Unlock, pentru deblocarea smartphone-ului la care este conectat, Tap Tap, pentru pornirea unei aplicaţii prestabilite, Find My Phone, pentru găsirea telefonului, Remote Camera, pentru activarea camerei foto a telefonului, sau Cover to Mute, pentru trecerea pe silenţios a telefonului când ecranul ceasului este acoperit cu mâna.

Funcţiile sale sunt susţinute tot de sistemul de operare Android Wear, alături de configuraţia bazată pe un procesor Qualcomm Snapdragon 400 şi a unei memorii RAM de 512MB.

Are un senzor bio integrat pentru măsurarea nivelui de relaxare şi este rezistent la picăturile de apă şi la praf.

Are un preţ de aproximativ 200 de euro.

 

Samsung Galaxy Note 4

Încă o filă importantă a poveştii phablet-ului a fost scrisă prin lansarea la IFA Berlin 2014 a noului model Samsung Galaxy Note 4.

Deşi forma nu este cu mult schimbată faţă de cea a predecesorilor, fiind în continuare un terminal elegant şi cu o calitate constructivă superioară, Note 4 atrage mai degrabă prin funcţiile şi caracteristicile tehnice puse la dispoziţia utilizatorilor.

Pe scurt, acesta se laudă cu un ecran Super Amoled cu o diagonală generoasă de 5.7 inchi şi o rezoluţie QHD (1440 x 2560), un procesor quad-core tactat la 2.7Ghz, memorie RAM de 3GB, stocare internă de 32GB, expandabilă prin carduri microSD cu o capacitate de până la 128GB şi conexiuni de transfer rapid al datelor, de genul 4G şi Wi-Fi AC.

Cum camera foto este un element definitoriu pentru succesul unui terminal mobil la ora actuală, Note 4 nu dezamăgeşte la acest capitol: dispune de o cameră principală cu un senzor de 16Mpix, autofocus şi stabilizare optică, plus capacitate de filmare la rezoluţii 4K/30fps sau 1080p/60fps. Interesantă este şi funcţia Wide Selfie, care permite realizarea unei fotografii de grup panoramice prin intermediul camerei frontale.

În plus, S-Pen-ul, cel mai important accesoriu al său, este acum mai comod în utilizare, detectează mişcări mai fine, permite selectarea obiectelor digitale şi a textului la fel cum o facem pe un PC cu un mouse, poate face multiple capturi pentru partajare sau salvare în aplicaţii dedicate sau poate redimensiona ferestrele active.

De asemenea, Note 4 are cititor de puls şi senzor de amprentă, împreună cu aplicaţiile de monitorizare a exerciţiilor fizice sau cele de securitate aferente.

Din această toamnă va fi pe piaţă, în mai multe culori, la un preţ în jurul a 800 de euro. www.samsung.ro

 

Panasonic Lumix FZ1000

Panasonic este un brand recunoscut pentru calitatea camerelor foto de tip bridge, iar cel mai recent model merită cu siguranţă atenţia, fiind poate cel mai performant din gama sa, de altfel primul care filmează la rezoluţie 4K.

În primul rând că Lumix FZ1000 are un corp robust, făcut pentru o utilizare intensă, cu un grip generos care permite o prindere eficientă şi capacităţi de control manual, pentru ajustarea rapidă a parametrilor de fotografiere.

Camera digitală Panasonic are un senzor mare de 1 inch cu o rezoluţie de 20 Mpix, lentile Leica cu zoom optic 16x (25-400mm) şi o deschidere a diafragmei f/2.8-4.0, sistem de autofocus care face clarul în numai 0.09 secunde, sistem de stabilizare pe 5 axe, fotografiere în rafală la 12fps şi capacitate de filmare 3840 x 2160 pixeli la 30fps sau 1920 x 1080 pixeli la 60fps. De asemenea, dispune de un ecran articulat de 3 inchi, care permite abordarea mai facilă a unghiurilor dificile, dar şi un vizor electronic, tocmai bun pentru vizualizarea corectă a scenei de imortalizat mai ales în zilele însorite.

Pentru că este o cameră de nouă generaţie, nu-i lipseşte un modul Wi-Fi pentru transferul rapid al rezultatelor pe smartphone-uri sau tablete. Entu­ziaştii vor aprecia poate şi cele 22 de filtre artistice diferite, de la Sepia şi High Dynamic, la Soft Focus şi Efect Miniature.

Practic, Panasonic FZ1000 este o cameră care poate aborda o multitudine de genuri fotografice, fiind potrivită în special în vacanţe.

Pe www.f64.ro are un preţ de aproximativ 4.200 de lei.

 

Sony QX1

Dacă rezultatele foto obţinute cu ajutorul smartphone-ului nu vă sunt pe plac, puteţi apela cu încredere la noua cameră foto QX1 a japonezilor de la Sony. Construită special pentru comunicarea cu un smartphone prin conexiune wireless, controlul parametrilor şi vizualizarea scenelor de fotografiat realizându-se prin intermediul ecranului acestuia, Sony QX1 încorporează într-un corp extrem de compact capacităţi demne de o cameră mirrorless performantă.

Sony QX1 are un senzor mare APS-C cu  rezoluţie de 20Mpix, bliţ încorporat, suport pentru carduri microSD şi sistem pe montură E pentru schimbarea obiectivelor. Practic, o puteţi folosi cu orice obiectiv pe aceeasi montură, pentru ca rezultatele fotografice să fie de cea mai bună calitate. Are şi un suport special pentru prinderea fixă de spatele smartphone-ului.

Împreună cu un obiectiv 16-55mm are un preţ de aproximativ 450 de euro.

 

Apple iPhone 6 şi iPhone 6 Plus

Apple a cedat tendinţelor pieţei mobile şi a lansat oficial noile smartphone-uri iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, cu ecrane IPS mai mari de 4.7 inchi (rezoluţie de 1334x750 pixeli) şi 5.5 inchi (rezoluţie de 1920x1080 pixeli). Acestea funcţionează pe bazele sistemului de operare iOS 8, care vine cu noi funcţii utile şi aplicaţii pentru fitness şi sănătate.

Noile smartphone-uri Apple au un design schimbat faţă de generaţiile trecute, cu o carcasă elegantă de tip unibody din aluminiu, cu colţurile rotunjite şi geam de protecţie curbat pe margini. Rămân totuşi terminale subţiri, iPhone 6 având o grosime de numai 6.9mm, în timp ce modelul mai mare măsoară 7.1mm.

Integrează procesoare mai performante, 1/2GB memorie RAM, tehnologie NFC, senzor de amprente Touch ID, util atât pentru securizare, cât şi pentru aprobarea unor achiziţii online, barometru, Wi-Fi AC şi sunt compatibile cu reţelele 4G.

Au cameră foto cu un senzor mai mare, de 8Mpix, lentile luminoase cu o diafragmă f/2.2, sistem de autofocus rapid, capacitate de filmare la rezoluţii 1080p/60fps şi de realizare automată a unor videoclipuri time lapse.

Noile smartphone-uri Apple vor fi disponibile în mai multe configuraţii, cu spaţiu de stocare intern de 16GB, 64GB sau 128GB.

Vor fi prezente la comercializare în Europa din această toamnă.

 

Western Digital MyPassport Wireless

Utilitatea unui hard disk extern pentru stocarea datelor nu mai poate fi contestată. My Passport Wireless de la Western Digital este un astfel de dispozitiv, numai că acesta permite accesarea conţinutului digital şi prin conexiune fără fir. Acesta creează propria reţea wireless, permite conectarea a până la opt dispozitive simultan şi poate fi utilizat împreună cu laptopuri, tablete şi chiar smartphone-uri cu sisteme de operare iOS sau Android, prin intermediul aplicaţiei WD My Cloud. Pentru un transfer mai rapid al datelor permite şi conectarea prin fir USB 3.0. De asemenea, permite partajarea unei conexiuni wireless la internet cu dispozitivele conectate la el.

Sunt disponibile mai multe modele, cu o capacitate de stocare de 500GB, 1TB sau 2TB. Dispune şi de un slot SD prin intermediul căruia pot fi copiate rapid pozele sau filmările realizate cu camerele foto-video digitale. Are şi un acumulator intern, ce promite o autonomie de până în 6 ore în condiţii de streaming continuu.

Modelul cu o capacitate de stocare de 2TB are un preţ de aproximativ 200 de euro.

 

Acer Aspire Switch 11

Tot în cadrul IFA Berlin 2014 a fost anunţată şi noua gamă de procesoare Intel Core M, care vor fi integrate în sisteme portabile mai compacte, mai silenţioase, mai performante şi cu o autonomie mai eficientă decât actuala generaţie.

Iar hibridul de tip 2-in-1Acer Aspire Switch 11 este unul dintre cele mai noi echipamente portabile care se bazează pe aceste tehnologii Intel.

Acesta are o construcţie care permite detaşarea ecranului de tastatură, astfel că poate fi utilizat atât ca un laptop clasic, în rol de tabletă, pentru prezentări sau în stil „cort“ pentru vizionări multimedia.

Noul portabil vă pune la dispoziţie un ecran de 11.6 inchi cu o rezoluţie full HD, acoperit cu Gorilla Glass şi cu strat protector antiamprente, un procesor Core i5, stocare pe un SSD de 128GB, USB 3.0 şi slot microSD. Vine cu sistem de operare Windows 8.

Acer Aspire Switch 11 are un preţ de aproximativ 550 euro.