Gadget

Gadgeturi in trend

31 mar 2014 1056 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Olympus  OM-D E-M1

Noua cameră mirrorless de la OM-D atrage în primul rând prin aspectul retro, asemănător camerelor cu film de acum câteva zeci de ani. OM-D E-M1 are un corp din aliaj de magneziu rezistent la stropire, praf şi îngheţ, construit cu mare atenţie pentru detalii şi finisaje fără cusur.

Dedicată în principal fotografilor pasionaţi, aceasta permite un control manual avansat, cu butoane de comandă configurabile, plus comutatoare şi inele mari, pentru o utilizare cât mai confortabilă.  Are vizor electronic, perfect pentru zilele însorite, dar şi un ecran LCD înclinabil, pentru fi utilizată fără probleme şi din unghiuri dificile.

În ciuda designului clasic, încorporează cele mai noi tehnologii în materie, care o recomandă drept una dintre cele mai performante camere digitale la ora actuală. Are un senzor Live Mos de 16.3 Mpix, sistem de focalizare dual cu detecţie de fază şi de contrast, sistem unic de stabilizare a imaginii pe cinci axe, capacitate de fotografiere în rafală la 10cps, timp de expunere minim de 1/8000 secunde, filmare la rezoluţii full HD. De asemenea, dispune de conexiune Wi-Fi, utilă atât pentru partajarea fotografiilor cu un smartphone, dar şi la manevrarea de la distanţă.

Împreună cu un obiectiv 12-40 mm are un preţ de 10.000 lei, www.f64.ro.

 

ASUS AIO ET2300

Sistemele PC de tip all-in-one nu mai sunt o noutate. Însă datorită avansului tehnologic sunt tot mai performante şi reprezintă o alternativă viabilă pentru cei care au nevoie de un computer puternic, cu ecran mare şi care să ocupe un spaţiu minim pe birou.

Un astfel de sistem este şi modelul ASUS ET2300, de curând sosit la noi în ţară. Pe lângă aspectul modern, acesta dispune de o fişă tehnică superioară, care îl recomandă pentru o paletă largă de activităţi electronice, de la cele de business şi până la cele dedicate divertismentului.

Versiunea  de top dispune de un ecran tactil full HD de 23 inchi, procesor  quad-core Intel Core i7, 8GB memorie RAM,  o placă grafică suplimentară Nvidia GT630M, stocare internă de 1TB şi unitate optică DVD-RW şi de sistemul de operare Windows 8.1. Nu-i lipsesc porturi USB 3.0, pentru transferul rapid al datelor şi conector HDMI.

Are un preţ de aproximativ 7.000 lei, www.flanco.ro.

 

Samsung Galaxy S5

Noua vedetă a coreenilor de la Samsung este cu siguranţă smartphone-ul cu Android Samsung Galaxy S5, ce a fost lansat de curând la Barcelona. Pentru a fi pe placul unui public cât mai variat, acesta este disponibil în mai multe culori, printre ele numărându-se şi albastru şi auriu.

Ca la fiecare nou model, şi Galaxy S5 vine cu noi caracteristici. În primul rând că este rezistent la stropirile accidentale cu apă, dar şi la acţiunea nisipului sau a prafului. De asemenea, vine cu un senzor cu ajutorul căruia vă puteţi verifica pulsul, dar şi cu un cititor de amprente, util la securizarea telefonului sau a plăţilor prin PayPal.

Stă foarte bine şi la capitolul foto-video, unul foarte important de altfel la ora actuală. Galaxy S5 are o cameră cu senzor de 16Mpix capabilă să filmeze UHD la 30fps sau full HD la 60fps. Este însoţită de funcţii foto performante, cum ar fi cea Selective Focus care permite alegerea zonei de clar preferate. Bineînţeles că are o fişă tehnică superioară, cu ajutorul căreia utilizatorii pot

accesa fără reţinere orice aplicaţie mobilă, de orice gen. Smartphone-ul vine cu un ecran generos Super Amoled de 5.1 inchi cu o rezoluţie full HD, un procesor quad-core, 2GB memorie RAM, stocare internă de 16GB, expandabilă prin carduri microSDXC, şi tehnologii performante de transfer al datelor, de genul 4G şi Wi-Fi AC.

Samsung Galaxy S5 are un preţ de aproximativ 3.200 lei, www.samsung.ro.

 

Toshiba Satellite Z30

Dacă sunteţi în căutarea unui portabil uşor, subţire dar puternic, pe care să lucraţi un timp îndelungat de oriunde v-aţi afla, vă puteţi îndrepta atenţia către ultrabook-ul Toshiba Satellite Z30.

Acesta atrage atenţia prin look-ul clasic, cu o carcasă din aliaj de magneziu cu linii simple şi o ţinută elegantă, pretabil în orice situaţie. Utilizatorii vor aprecia faptul că este uşor de purtat şi de manevrat, având o greutate de numai 1,2kg. De asemenea, se remarcă şi printr-o autonomie de utilizare pentru întreaga zi.

De asemenea, are încorporată tehnologie performantă, care poate asigura accesul în aproape orice aplicaţie de business sau divertisment multimedia High Definition. Este motorizat de un procesor Intel Core i5, la rândul lui asistat de o cantitate de 8GB memorie RAM şi o soluţie de stocare SSD cu o capacitate de 128GB. Nu-i lipsesc porturi USB 3.0, port Ethernet Gigabit sau Wi-Fi de tip AC pentru transferul rapid al datelor. Are şi tastatură iluminată pentru a fi utilizat şi în condiţii de luminozitate scăzută. Amintim şi de ecranul de 13.3 inchi cu finisare mată, care nu reflectă sursele de lumină.

Toshiba Satellite Z30 are un preţ de aproximativ 4.200 lei. www.toshiba.com