După Afaceri

Cum arată ghetele cu care poţi merge pe lună?

18 iul 2014 327 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Gigantul american General Electric (GE) a lansat o ediţie limitată de ghete spaţiale cu ocazia aniversării a 45 de ani de la prima aselenizare cu echipaj uman.

Compania pune la vânzare 100 de perechi de ghete spaţiale la un preţ de 196,9 dolari perechea pe site-ul jackthreads.com. Produsele vor fi puse în vânzare pe 20 iulie la ora 16.18, ora la care modulul lunar al misiunii Apollo 11 a ajuns pe lună.

În urmă cu 45 de ani, pe data de 20 iulie, modului lunar al misiunii Apollo 11 a atins suprafaţa lunii avându-i la bord pe astronauţii Neil A. Armstrong şi Edwin E. „Buzz” Aldrin, Jr.

Ghetele, care poartă denumirea de The Missions (Misiunile), au fost realizate de GE în parteneriat cu producătorul de pantofi Android Homme şi magazinul online jackthreads.com. Acestea sunt confecţionate din fibră de carbon uşoară, un material folosit la piesele de motoare de avion, şi sunt acoperite cu un înveliş hidrofob similar materialelor care împiedică formarea gheţii pe paletele turbinelor eoliene.

În momentul în care Neil A. Armstrong şi Edwin E. „Buzz” Aldrin, Jr. Au păşit pe lună ei purtau ghete realizate dintr-un cauciuc special cu silicon dezvoltat de GE.