După Afaceri

Cel mai mic oraş din LUME se află la 500km de TIMIŞOARA şi are 17 locuitori

14 apr 2014 3865 afişări
Din aceeaşi categorie

Croaţia găzduieşte cu mândrie cel mai mic oraş din lume: Hum, cu doar 17 locuitori şi aproape 1.000 de ani vechime, scrie adriatic.hr.

Orice turist care ajunge în acest oraş medieval simte că a călătorit în timp, cu mii de ani în urmă deoarece oraşul nu s-a schimbat cu nimic de secole întregi. Nimic nu a mai fost construit în afara zidurilor ce delimitează oraşul.

Hum este situat în inima Istriei, cea mai mare peninsulă din Croaţia. Această zonă a Istriei este împânzită de dealuri verzi şi oraşe încântătoare care s-au dezvoltat din mici oraşe medievale.

Croaţia a devenit al 28-lea membru al Uniunii Europene pe 1 iulie 2013, fiind a doua republică din fosta Iugoslavie, după Slovenia, care se alătură blocului comunitar, scrie agenţia Thomson Reuters. Croaţia, cu o populaţie de patru ori mai mică decât cea a României şi o economie de trei ori mai redusă, a intrat în UE la două decenii după declararea independenţei faţă de republica federală Iugoslavia, declanşatorul a patru ani de război în care au murit 20.000 de persoane.