Ceasuri & Bijuterii

Producătorul român de ceasuri Noah a lansat o ediţie limitată de 80 de piese dedicate lui Nae Zamfir care a împlinit 80 de ani. Cum arată ceasurile din lemn de măslin vechi de 500 de ani? GALERIE FOTO

08 apr 2021 786 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Producătorul român de ceasuri din lemn Noah, un business dezvoltat acum mai bine de cinci ani de o serie de antreprenori locali, a lansat o ediţie limitată de 80 de piese dedicate lui Nae Zamfir, un maestru al naiului, care a împlinit 80 de ani.

Ceasurile din colecţia ZAMFIR 80 sunt realizate din lemn de măslin cu o vechime de peste 500 ani. Baza cadranului din abanos conţine în secţiunea ei o plăcuţă din aur cu forma naiului, iar acest ansamblu a fost texturat cu o freză specială pentru a putea fi scoasă în evidenţă geometria naiului. Această prelucrare a cadranului durează aproximativ o săptămână.

Pe spatele ceasului a fost inserat un medalion din aur de 14 K care conţine semnătura maestrului.

„Fiecare ceas va purta semnătura maestrului, atât pe carcasă, cât şi pe certificatul de autenticitate”, spune Ruben Perju, cofondatorul brandului Noah.

Fiecare piesă va avea un număr unic, gravat pe carcasa din lemn, începând cu 1/80 şi sfârşind cu 80/80.

Iosif Harasemiuc şi Ruben Perju au pornit businessul în 2015. Atunci a fost lansat primul ceas Noah, după zeci de ceasuri stricate pentru a obţine un prototip conform cu standardele impuse chiar de fondatori. Investiţia iniţială în business a fost de 30.000 de euro pentru achiziţionarea aparaturii necesare prelucrării lemnului şi realizării primelor ceasuri, bani proveniţi din economii şi din împrumuturi.

În 2016, celor doi fondatori li s-au adăugat şi doi investitori care au contribuit la capital, Cătălin Chiş, cel care controlează grupul de companii Active Power Solutions, şi Erik Barna, CEO şi acţionar al companiei de soluţii software Life is Hard.

Preţul unui ceas Noah porneşte pe site-ul propriu de la mai puţin de 200 de euro şi urcă la 1.999 de euro. Acesta din urmă este preţul pentru ceasul din colecţia dedicată lui Nae Zamfir.