Ceasuri & Bijuterii

Pariu pe simplitate

24 iul 2017 434 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

În istoria de 171 de ani a Ulysse Nardin, drumurile orologeriei elveţiene s-au intersectat adesea cu cele ale lumii sporturilor nautice, ceasurile create de compania din Le Locle fiind folosite în nenumărate rânduri ca instrumente de precizie în expediţiile pe mare ale unor pasionaţi şi ale unor sportivi de performanţă.

Colecţionarii şi entuziaştii admiră însă în egală măsură aceste piese care se remarcă nu doar prin caracteristicile tehnice deosebite, ci şi prin designul elegant, care nu se demodează. La aniversarea a 20 de ani de la lansarea primului model din colecţia Marine, respectiv anul trecut, orologeria Ulysse Nardin a lansat un nou model, un cronograf care are încorporat, pentru prima dată, un calendar care afişează toate lunile anului.

În mod normal, un astfel de calendar, programat mecanic pentru o perioadă de un an, are nevoie de un total de până la 30 de componente. Artizanii Ulysse Nardin au reuşit însă  să reducă numărul de piese la doar şapte, mizând pe realizarea unui produs care este uşor de utilizat şi de purtat. Data se setează o singură dată pe an, în februarie. Mecanismul acestui ceas este realizat ih-house de Ulysse Nardin şi are un total de 55 de bijuterii.

 

Ulysse Nardin este disponibil prin Galt, orologerie elveţiană.