Ceasuri & Bijuterii

Operă de artă la încheietură

06 iun 2017 418 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Modelul Jade Lionfish de la Ulysse Nardin îmbină măiestria artiştilor cu precizia artizanilor orologeri din oraşul elveţian Le Locle. Primul model al colecţiei Jade a fost lansat în 2013, iar mecanismul său UN-310 a fost primul creionat şi produs in-house de Ulysse Nardin special pentru un ceas pentru femei.

Cel mai nou model al colecţiei Jade, Lionfish, este de fapt o operă de artă la purtător, cu o carcasă din aur roz şi cu un cadran realizat cu ajutorul tehnicii Cloisonne. Aceasta permite artiştilor să realizeze modelul iniţial pe hârtie, pentru a-l transpune apoi direct pe cadran.

Fire de aur extrem de subţiri, de doar 0,07 mm grosime (similare firului de păr ca dimensiuni) sunt aşezate cu atenţie pe cadran şi apoi lipite. Ulterior sunt alese culorile care să completeze acest tablou rezultat în urma aplicării manuale a nu mai puţin de cinci straturi de email.

Opera de artă nu este completă decât după ce culorile au fost uscate de mai multe ori la rând într-un cuptor special. Şi pentru ca tabloul să fie complet, el este „înrămat“ de 56 de diamante.

Ulysse Nardin este disponibil prin Galt, orologerie elveţiană.