Ceasuri & Bijuterii

În jurul lumii într-o singură zi

12 apr 2017 91 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Cuferele Louis Vuitton nu mai au nevoie de nicio prezentare. Datorită lor, numele casei de modă a fost asociat de-a lungul timpului cu călătoriile către tărâmuri îndepărtate şi fascinante. Acum, Louis Vuitton întreprinde o nouă călătorie, de această dată în jurul lumii, împreună cu ceasul The Escale Worldtime, o piesă care îţi ia ochii la prima vedere datorită cadranului colorat şi divers, la fel ca lumea în care trăim.

Folosind tehnica picturii în miniatură, maestrul meşteşugar a avut nevoie de 40 de ore pentru a realiza un singur cadran căruia i-a aplicat manual 38 de culori, treptat, una câte una. Elementul de noutate al ediţiei din acest an a modelului The Escale Worldtime este un ton puternic de albastru pe care artizanul orologer l-a folosit ca bază peste care a pictat parcă globul pământesc. Apoi, în aceeaşi manufactură La Fabrique du Temps Louis Vuitton, artizanul a uscat pictura într-un cuptor încălzit la 100 de grade Celsius. Dar nu doar designul este cel care cucereşte la această piesă de colecţie, ci elementele tehnice.

Cu un diametru de 41 de milimetri, carcasa ceasului este realizată din titan cu inserţii de aur alb la coroniţă, inel şi telescop. Ca­dranul principal albastru permite purtătorului să călătorească uşor în jurul lumii, mai exact să ştie ce oră este indiferent unde s-ar afla datorită celor trei discuri mobile ce acţionează separat, dar care funcţionează în sincron. Şi, pentru a completa această piesă de colecţie, cureaua este realizată din piele de aligator în tonuri de albastru asortate cu cadranul, cu inserţii de piele de viţel cu aspect de cauciuc în tonuri de galben.