Ceasuri & Bijuterii

Design simplu, dar de efect

16 mai 2017 438 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Orologeria Rado şi designerul Rainer Mutsch au adus laolaltă măiestria artizanilor elveţieni şi spiritul estetic al artistului austriac pentru a crea ceasul Rado True Stratum. Liniile curate, specifice lui Mutsch, fac ceasul să se remarce prin eleganţă şi simplitate. Carcasa negru mat din ceramică high-tech este o construcţie monobloc şi este asortată cu brăţara realizată din acelaşi material şi în aceleaşi tonuri.

De altfel, ceramica high-tech este materialul preferat al casei Rado, dar şi al lui Mutsch, care afirmă că l-a ales datorită texturii, temperaturii acestuia şi datorită faptului că este rezistent la zgârieturi. Cadranul este la rândul său negru, cu câteva accente de galben, la secundar şi la sigla Rado. Cadranul este construit în trepte descendente, poziţionate asimetric pentru a evidenţia tridimensionalitatea suprafeţei concave.

Pentru a da şi mai mult impresia de adâncime, echipa de design a adăugat în partea centrală un punct negru metalizat, ce pluteşte sub geam şi aruncă o umbră asupra cadranului. Pentru curioşi, Mutsch a creat şi o mică fereastră pe capac, ce permite purtătorului să întrezărească o parte din mecanismul automatic.

Colaborarea dintre Rado şi Mutsch este doar prima dintr-o serie mai lungă pe care orologeria elveţiană o lansează în acest an, sub linia Rado True urmând a fi prezentate o serie de modele ce vor purta amprenta unora dintre cei mai cunoscuţi designeri ai momentului.

Rado este disponibil în reţeaua de magazine Cellini