După Afaceri

Cât costă să stai o noapte în celebrul castel Schönbrunn din Viena

23 apr 2014 670 afişări de Liviu Iancu
Din aceeaşi categorie

"Sunt câteva zeci de români care îşi permit să plătească 8-10.000 de euro pentru o noapte de cazare într-un loc inedit şi mai sunt alte câteva mii care pot plăti între 500 şi 1.000 de euro pentru o noapte de cazare. Există în România turişti pasionaţi de castele şi care au plătit între câteva sute şi câteva mii de euro pentru o noapte de cazare la castelele din Scoţia sau la cele de pe Valea Loirei din Franţa", a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Văduvoiu, directorul general al Perfect Tours, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri.

În castelul care întruchipează strălucirea şi măreţia Curţii împăraţilor austrieci şi în care au locuit împăratul Franz Josef şi Elisabeta (Sissi), compania Austria Trend Hotels a amenajat şi inclus în circuitul turistic un apartament exclusivist.

Spaţiul de cazare, care are o suprafaţă de 167 metri pătraţi, este inclus pe lista reşedinţelor exclusiviste din Europa si poate fi deja rezervate de cei interesati. Apartamentul are două dormitoare, două băi, salon, sufragerie şi o chicinetă cu interioare decorate în auriu, alb şi negru, dotate cu obiecte realizate manual şi inspirate de castelul imperial.

În dormitorul principal este amplasat un pat cu baldachin, sculptat şi înconjurat de tapet nobil auriu şi încrustrat cu pietre strălucitoare. Un coridor îmbrăcat în tapet de Moire face legătura între cele două dormitoare. Masa va fi servită în salonul cu scaune îmbrăcate cu Damast-Ananas, lăcuite în alb şi decorate cu aplicaţii aurite. Uşile vechi existente au fost renovate, iar cele noi adaptate stilului clasic.

Serviciile sunt asigurate de personalul de la Austria Trend Parkhotel Schönbrunn, situat în vecinătatea castelului şi care în timpul monarhiei avea funcţia de casă de oaspeţi a împăratului.

Pachetele au preţuri între 700 şi 5.000 de euro pe noapte, în funcţie de servicii. Asttfel, un pachet "Residence", care include mic dejun la Parkhotel Schönbrunn, check-in la Parkhotel cu transfer la apartament şi Shuttle-Service la Hotel costă 699 de euro de persoană.

Cel mai scump pachet, "Imperial Suite", care costă 4.900 de euro, include cazare cu serviciul de mic dejun în apartament, minibar/open bar, check-in la Parkhotel Schönbrunn, cu transfer cu caleaşca la apartament, salut de primire cu flori, şampanie, limizină pentru 24 de ore în Viena, inclusiv la şi de la aeroport, Butler-Service (majordom), ghid privat prin castel şi ziar internaţional în fiecare dimineaţă.

La aceste servicii se adaugă cina pregătită în apartament de bucătar, voucher pentru cină în împrejurimi (Hotel Savoyen Vienna sau Parkhotel Schönbrunn), primire VIP cu flori, şampanie etc.

În timp ce austriecii fac cazări în castele, mulţi dintre turiştii străini care vizitează România de Paşte şi de Crăciun sunt nemulţumiţi că muzeele sunt închise în această perioadă, iar unii dintre ei fac, din acest motiv, reclamaţii către agenţiile prin care au venit sau către birourile româneşti de turism din străinătate. În plus, în timpul săptămânii, majoritatea muzeelor din România sunt deshise doar până la ora 16:00.