După Afaceri

Bărbaţi despre femei

30 mar 2018 316 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Ideea unui material de copertă despre femei văzute prin ochii bărbaţilor mi-a venit după ce am citit colecţia de poveştiri a scriitorului japonez Haruki Murakami intitulată „Bărbaţi fără femei“. Acesta, la rândul său, împrumută - întâmplător sau nu - titlul celui de-al doilea roman de proză scurtă al lui Ernest Hemingway. Cele două sunt într-o anumită măsură similare în contextul în care ambele opere analizează lumea din perspectiva bărbaţilor.

Hemingway prezintă poveşti despre război, infidelitate şi sport, concentrându-şi atenţia pe viziunea bărbaţilor cu privire la neînţelegerile dintre cele două sexe. Murakami prezintă o serie de personaje masculine, mai exact le face portretul interior unor bărbaţi care fie au pierdut pe cineva drag, fie nu şi-au găsit o femeie care să le marcheze viaţa.

Pornind de la această operă, După Afaceri Premium a decis să schimbe direcţia de mers la 180 de grade şi să prezinte relieful interior al unor bărbaţi a căror viaţă a fost marcată de una sau de mai multe femei. Fie pentru că s-au lăsat inspiraţi de figurile feminine ale vieţii lor. Fie pentru că şi-au construit businessul în jurul sexului frumos. Sau, de ce nu, pentru că au construit ceva alături de partenera lor de viaţă.

În final, interviurile din acest număr al revistei sunt cu bărbaţi, dar despre femei.