Auto

Faruri cu diamante şi scaune cusute cu fir de aur. Cum arată prima hypermaşină a lumii arabe?

03 feb 2013 1985 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Prima maşină adevărată a lumii arabe, LykanHypersport  2013, întoarce capete la debutul său oficial  în cadrul Quatar Motor Show care are loc săptămâna aceasta, scrie luxuo.com.

Creatorii modelului, W Motors din Beirul, spun că motorul turbo are 750 de cai putere şi va propulsa maşina de la 0 la 100 de km pe oră în doar 2.8 secunde. Cu aceste performanţe maşina intră în teritoriul modelelor precum Bugatti Veyron.

Pentru a ajunge însă în categoria de hypercar, alături de performanţă, noul model a trebuit să îndeplinească  şi câteva dintre condiţiile luxului. Astfel farurile din LED ale maşinii sunt încrustate cu diamante în timp ce scaunele din interior sunt cusute cu fir de aur. Panoul de bord foloseşte un display revoluţionar  cu hologramă   3D iar multe din funcţiile sale sunt activate prin gesturi şi mişcări.

Doar şapte exemple din LykanHypersport 2013 vor fi produse şi fiecare model în parte va dispune de serviciu concierge 24/7 şi de o ediţie specială de ceasuri Cyrus Klepcys care costă 200.000 de dolari, limitată de asemenea la şapte exemplare.

Maşina va costa 3.4 milioane de dolari, primele comenzi fiind gata pentru livrare în septembrie 2013.

Citeşte şi: