Arts & Design

Room for fashion

11 dec 2008 86 afişări
Din aceeaşi categorie

Seria de evenimente Fashion Wednesday a inceput la jumatatea lui noiembrie, iar dupa prima editie organizatorii au decis sa repete evenimentul o data la doua saptamani, in acelasi loc, cu artisti diferiti. Ideea proiectului este un spatiu intre expozitie si showroom, unde fiecare designer poate sa-si prezinte identitatea, cele mai reprezentative produse, fie ca acestea se regasesc in ultima colectie proaspat "culeasa" de pe podium sau sunt piese "hit" ce au avut succes cu ceva timp in urma.

In prima miercuri si-au prezentat creatiile Carmen Secareanu (fashion designer), Diana Dulgheru (artist), evintage (magazin vintage online), Irina Marinescu (fashion designer), Mihaela Glavan (designer de accesorii), Elena Perseil (fashion designer) si Alex Galmeanu (fotograf).
Fiecare dintre expozanti si-a amenajat camera in propria viziune, unii in stil minimalist, altii glamour, dar atmosfera era in general relaxanta-trendy (adica chic-casual). Mai lipseau dulceata si cafeaua si te-ai fi simtit intr-o simpla vizita la prieteni si in acelasi timp ca la un "tea party" din "Alice in Tara Minunilor."
"Acasa" la Mihaela Glavan se probau cizme transparente sau doar se discuta despre diverse, la Elena Perseil accesoriile si hainele staeau pe paturi albe parca asezate de o femeie care nu se poate inca hotari ce sa poarte la intalnirea romantica din seara respectiva, iar Irina Marinescu pusese in display colectia cu spatele gol, de primavara- vara, prezentata recent.
Evintage, magazinul online care vinde haine vintage si accesorii descoperite prin cuferele bunicii, a fost si el gazda si a facut o camera intreaga sa arate ca un pod fermecator cu haine din catifea, esarfe si palarii cu pene.
Carmen Secareanu a ales sa-si prezinte jachetele sale spatiale langa portrete victoriene, iar Lena Criveanu a intampinat clientii cu un design minimalist si haine futuriste.
Fashion Wednesday se alatura astfel evenimentelor fashion ca Funeral Chic party by Ovidiu Buta sau targul Gaia Vintage Couture care au adunat la randul lor, alaturi de designerii autohtoni, un public de modele, fotografi, jurnalisti sau doar admiratori ai hainelor si accesoriilor creative.
"Nu creez un trend, ci adaug acest eveniment noului curent care se face simtit. Clasica defilare nu mai este suficienta, peste tot se cauta metode noi de a relationa cu publicul", a spus Dan Andrei, cel care a initiat proiectul.
A doua editie de "miercurea modei" a avut loc pe 3 decembrie, iar de data asta gazdele pentru cei aproximativ 500 de invitati au fost Zasha (fashion designer), Mihaela Zvanca (designer de accesorii), Silvia Serban (fashion designer si proprietara concept store-ului Idelier), brandul de pantofi NES (designer Andrea Szilagyi), fotograful Cornel Lazia, George Neagu & Agatha Blanck (fashion designer&designer de interior).
Pe durata serii au fost proiectate pe pereti pozele reusite ale fotografului de fashion Cornel Lazia si pentru ca "participantii la Fashion Wednesday pot colabora cu alti artisti cu care simt ca lucrarile lor relationeaza", camera designerului George Neagu a fost amenajata in stilul Agathei Blanck, iar in spatiul de prezentare al Silviei Serban erau prezente sculpturi in metal semnate de 55 Design Studio. Urmatorul eveniment va avea loc pe 17 decembrie, incepand cu ora 19.00, apoi urmeaza o pauza pana in ultima zi de miercuri a lunii ianuarie, cand expozitia- boutique isi va redeschide usile pentru cei ce vor sa arunce o privire in viata colorata a modei autohtone.