Arts & Design

Diavolul se îmbracă de la Prada, iar bărbaţii de la Ciucu

03 mar 2011 232 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Ciucu a făcut o retrospectivă a peste 200 de ore de filme de succes şi a reinterpretat ţinutele unor actori celebri din scene care au rămas în istorie. "Mă fascinează filmele şi de-a lungul timpului am început să mă uit la ele mult mai analitic. Am observat astfel că de multe ori aş fi decis un alt gen de ţinută sau poate alte accesorii pentru unii actori. Astfel i-am adus pe toţi în prezent, păstrându-le profilul psihologic, şi i-am îmbrăcat conform tendinţelor actuale, influenţate evident de personalitatea fiecăruia şi de viziunile mele", spune Ciucu (foto).

Criteriul cel mai important pentru croieli a fost atitudinea cu care aceşti actori poartă costumul în anumite scene. Designerul i-a îmbrăcat astfel pe Marlon Brando şi Al Pacino în "Naşul", pe Clark Gable în "Pe aripile vântului", pe Keanu Reeves în "Avocatul diavolului" şi pe Humphrey Bogart în "Casablanca", printre alţii. Denumirile ţinutelor care pot fi vizionate pe alexandruciucu.ro au fost prescurtate şi adaptate ca de exemplu Richard Pretty (Richard Gere în Pretty Woman), Great Redford (Robert Redford în The Great Gatsby), Pacino Scent (Al Pacino în Scent of a woman), dar şi Forrest Hanks (Tom Hanks în Forrest Gump), Black Pitt (Brad Pitt în Meet Joe Black).

Colecţia a fost lansată în februarie la Palatul Ghika sub forma unei expoziţii pe manechini de croitorie însoţită de imagini video cu scene din filmele alese.

Lansarea noii linii marchează şi debutul oficial al parteneriatului dintre Atelierul de Înaltă Croitorie "Alexandru Ciucu" şi casa italiană "Ermenegildo Zegna".

"Colaborarea constă în faptul că ei ne-au pus la dispoziţie întreaga colecţie de ţesături pe care noi o propunem clienţilor noştri care doresc un costum făcut pe măsură" , explică designerul.

Materialele folosite pentru colecţia hollywoodiană au fost lână S'140 şi tweed pentru modelele business clasic, iar pentru ţinutele de ceremonie, mătase şi brocart de mătase. Preţul pentru un costum este în jur de 1.000 de euro.