Arts & Design

Atra Doftana, cel mai avangardist Design Hotel din România, se deschide în august

18 iul 2011 4636 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Proiectul hotelului în care s-au investit aproximativ 1 milion de euro a câştigat premiul întâi la secţiunea Arhitectură social-culturală, din cadrul celei de-a 9-a ediţii a Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011

Atra Doftana reprezintă prima unitate turistică inaugurată de către Top Resorts, companie cu capital 100% autohton, specializată în dezvoltarea de proiecte turistice integrate în natură. Atra Doftana are la bază conceptul avangardist recunoscut la nivel mondial sub denumirea de "Design Hotel", reunind facilităţile şi serviciile premium cu design-ul inovator şi atenţia pentru mediul înconjurător. Proiectul oferă o alternativă premium la turismul corporate, amenajarea resort-ului permiţând deopotrivă organizarea de vacanţe active, de sejururi wellness ori a unor întâlniri de afaceri.

Atra Doftana este situat chiar pe malul Lacului Păltinu din Valea Doftanei, judeţul Prahova. Camerele sunt intim ascunse în panta malului şi permit vederea neobstrucţionată spre lac. Design-hotelul beneficiază de 8 camere elegante cu o capacitate totală de circa 20 de persoane. Facilităţile de care dispune resortul mai includ: o zonă de wellness cu vedere panoramică spre lac, incluzând saună şi fitness, un restaurant-gourmet cu menu à la carte bazat pe produse organice, terasă exterioară acoperită, zonă dedicată de barbecue, zonă de recreere pe marginea lacului Păltinu, un spaţiu de joacă pentru copii şi o suprafaţă generoasă de teren, de peste 3500 metri pătraţi, pentru desfăşurarea de activităţi în aer liber.

Turiştii interesaţi să petreacă o vacanţă activă la Atra Doftana vor putea apela, de asemenea, la serviciile de booking şi închiriere de echipamente pentru activităţi out-door, cum ar fi pescuitul sportiv, echitaţia, mountain bike sau agrementul nautic - caiac. Proprietarii Atra Doftana pregătesc, de asemenea, o serie de pachete speciale, printre care se numără Atra Journeys (vizite de o zi în comunităţi locale de meşteşugari şi agricultori), cursuri de olărit şi de gătit tradiţional, drumeţii asistate de ghizi pe traseele turistice montane, precum şi trasee de alpinism în Munţii Bucegi.