Arts & Design

Aţi plăti 170.000 de euro pentru o cameră ce se evaporă vara?

24 mar 2014 357 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Oaspeţii hotelului Icehotel din Suedia îşi pot realiza acum propria cameră pentru suma de aproape 170.000 de euro, scrie telegraph.co.uk.

În fiecare primăvară în Jukkasjärvi, un sat mic din nordul Suediei, 5000 de tone de gheaţă sunt depozitate până în noiembrie când vremea permite ca materialul să fie folosit pentru a construi un hotel inedit. Până acum, în al 24-lea sezon, hotelul a găzduit 50.000 de vizitatori pe an, până la dizolvarea sa,  în apropierea verii.

Sute de artişti din toată lumea îşi depun în fiecare an proiectele pentru a participa la construcţia hotelului temporar. Însă din acest an, pentru prima oară, clienţii pot participa la construcţie şi îşi pot personaliza propria cameră datorită noului program “haute couture” oferit de hotelul Icehotel. Cel care va plăti suma de 170.000 de euro va avea acces exclusiv la camera respectivă pentru perioada întregului sezon.

20% din banii plătiţi pentru cameră personalizată se vor duce în sprijinul unor iniţiative de protejare a mediului, din Zona Baltică.

Mai multe aici.