Business Hi-Tech

Care sunt aplicaţiile pentru smartphone-uri care te avertizează de cutremure

26 sep 2016 708 afişări
Din aceeaşi categorie

România a fost zguduită în ultima perioadă de multe seisme, de magnitudini diferite, cel mai recent cutremur mai puternic, de 5,3 grade pe scara Richter, având loc în fiind sâmbătă la ora 02:11, fiind resimţit în toată ţara.

Dezvoltatorii de aplicaţii pentru smartphone-uri au lansat o serie de servicii care prezintă ultimele cutremure produse, unele dintre acestea anunţând utilizatorii chiar înainte de un nou seism, dându-le timp să se pregătească şi să reacţioneze.  

O aplicaţie pentru Android, Earthquake Alert, informează utilizatorii în momentul înregistrării producerii unui cutremur. Prezintă şi o hartă actualizată cu informaţii de pe site-ul USGS (Serviciul de cercetare geologică din SUA), care monitorizează toată activitatea seismică din jurul lumii. Pentru Statele Unite, Earthquake Alert informează legat de orice cutremur cu o magnitutdine de peste 1 grad, în timp ce în restul lumii sunt trimise notificări la peste 4,5 grade. 

Aplicaţia Earthquake, pentru iOS, prezintă de asemenea o hartă interactivă a cutremurelor petrecute în jurul lumii, cu peste 500.000 de utilizatori activi. Aplicaţia se sincronizează şi cu Apple Watch.