Bănci și Asigurări

(P) Mikro Kapital România, parte a grupului multinaţional Mikro Kapital, îşi sărbătoreşte cea de-a 5-a aniversare

22 sep 2021 843 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Mikro Kapital România, una dintre principalele companii de microfinanţare de pe piaţa locală, a sărbătorit a 5-a aniversare în septembrie 2021. Această aniversare a marcat cinci ani de investiţii, de muncă susţinută şi angajamente. În această perioadă echipa Mikro Kapital România a căutat să găsească cele mai bune soluţii pentru a oferi servicii de microfinanţare eficiente, potrivite clienţilor români.

Mikro Kapital Group este una dintre cele mai importante companii de microfinanţare şi consiliere financiară din Europa şi a fost fondată în 2008 de bancherul italian Vincenzo Trani.  Grupul este activ în prezent în 18 ţări din CSI, Europa de Vest şi America Centrală şi operează direct în 15 ţări, având o reţea vastă de sucursale, ce oferă soluţii prietenoase de finanţare antreprenorilor, oamenilor de afaceri şi companiilor din agricultură cu acces limitat la finanţare şi informaţie. Filiala companiei de microfinanţare din România, înfiinţată în 2016 a cunoscut o dezvoltare remarcabilă în ultimii ani.

Andrei - Alexandru Bostaca, CEO Mikro Kapital România menţiona în acest moment aniversar: „Avem acum sucursale în marile oraşe din sudul şi estul României şi ne-am câştigat poziţia de principalii furnizori de microfinanţare pentru antreprenori şi companiile din agricultură din aceste regiuni. Până acum am acordat peste 4200 de împrumuturi IMM-urilor de pe piaţa locală, iar această infuzie de capital le-a ajutat să se dezvolte.” 

Cu această ocazie, fondatorul şi proprietarul grupului Vincenzo Trani preciza: „Suntem încântaţi de rezultatele obţinute de filiala noastră din România, ceea ce confirmă că strategia şi misiunea noastră de a sprijini microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii din zonele în curs de dezvoltare rapidă ale lumii sunt eficiente susţinând dezvoltarea locală şi regională. Viziunea noastră ce promovează incluziunea financiară prin microcredite sau servicii financiare inovatoare pentru IMM-uri ia în considerare deopotrivă impactul social şi cel economic.” 

În cei 5 ani de activitate Mikro Kapital România a ajutat peste 3500 de clienţi oferind credite pentru capital de lucru şi investiţii, acordând în această perioadă peste 4200 de împrumuturi în valoare de 60 Mil. EURO. Compania are un portofoliu format în proporţie 54% de clienţi din agricultură şi 46% antreprenori din diverse ramuri. Grupul cu capital străin oferă împrumuturi mai ales în zonele rurale, unde clienţii au mai puţin acces la informaţii, consiliere şi finanţare.

Soluţiile propuse de ofiţerii de credite Mikro Kapital România sunt rapide, flexibile, transparente şi sunt răspuns la toate provocările. 

Piaţa din Europa de Est, şi în special din România, se caracterizează printr-o cerere uriaşă de microfinanţare, această particularitate se datorează specificului economic şi geopolitic din această zonă. Iniţiativele de microfinanţare pe pieţe precum România sunt susţinute de guverne şi Uniunea Europeană. Există numeroase programe care vizează creşterea accesului la finanţare pentru microîntreprinderi, inclusiv pentru lucrătorii independenţi şi persoane vulnerabile, cât şi pentru întreprinderile sociale, încurajându-se astfel crearea de locuri de muncă şi incluziunea socială. Prin urmare, această piaţă reprezintă o oportunitate pentru companiile de microfinanţare.

Deşi microfinanţarea este bine dezvoltată în România, piaţa nu este suprasaturată, existând spaţiu pentru toate companiile de profil. Acest fenomen se datorează cererii mari de împrumuturi de la antreprenori şi IMM-uri. Datorită experienţei sale de mulţi ani şi a personalului bine instruit, Mikro Kapital România este capabil să pulsul pieţei de microfinanţare din România şi să vină cu soluţii personalizate care să se plieze necesităţilor clienţilor de aici.  Acest aspect a dat naştere unui portofoliu de credite impresionant care acoperă multe dintre sectoarele antreprenoriale şi de producţie româneşti, compania furnizând finanţare pentru afaceri aflate în plină expansiune sau la început de drum. 

Strategia Mikro Kapital în România ar putea fi caracterizată prin patru cuvinte: transparenţă, flexibilitate, rapiditate şi expertiză.

Ambiţiile de creştere ale compaiei Mikro Kapital România - mereu în mişcare

Mikro Kapital are o poziţie bine stabilită la nivel naţional având agenţii în cele mai importante oraşe, din estul şi sudul ţării. Operează în prezent în 9 agenţii în Iaşi, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Suceava, Ploieşti, Bacău şi Piteşti, iar compania intenţionează să deschidă în curând noi agenţii şi în regiunea Transilvaniei.

Prin acoperirea zonei transilvănene, Mikro Kapital România îşi va atinge obiectivul de a acoperi întreg teritoriul ţării şi de a furniza soluţii personalizate în fiecare zonă. Produsele financiare gândite de echipa românească sunt dinamice, unice, menite să faciliteze creşterea afacerilor şi dezvoltarea sustenabilă a clienţilor. Împrumuturile propuse de specialiştii companiei sunt create să răspundă necesităţilor din piaţă, totodată fiind vizate riscurile şi impactul asupra societăţii şi economiei locale. 

Despre Mikro Kapital

Membru al grupului multinaţional, Mikro Kapital România este o instituţie financiară nebancară specializată în furnizarea de microfinanţare pentru IMM-uri din diverse domenii de activitate. Compania sprijină antreprenorii şi fermierii, care au nevoie de capital rapid pentru desfăşurarea activităţii, prin procese accelerate de analiză şi validare a cererilor de finanţare şi studii de evaluare a riscurilor prompt realizate. Mikro Kapital acordă finanţare de până la 700.000 RON, iar sume de până la 45.000 RON pot fi acordate în termen de două zile lucrătoare. 

Activă pe piaţa locală din 2016, compania are 55 de angajaţi şi 9 sucursale la nivel naţional şi a acordat în cei cinci ani de activitate peste 4.200 de împrumuturi.

Grupul Mikro Kapital investeşte continuu şi susţine instituţii financiare specializate în finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii din CSI, Europa de Vest şi America Centrală. În prezent, grupul de companii Mikro Kapital activează pe pieţele financiare din Italia, Belarus, Republica Moldova, Armenia, Rusia, România, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Cehă şi altele.