Auto

(P) IVECO, FPT Industrial şi Nikola Corporation au prezentat camionul electric cu baterii Nikola TRE, un parteneriat menit să ajungă la un transport cu zero emisii

09 dec 2019 954 afişări de Publicitate

IVECO, FPT Industrial şi Nikola Corporation au prezentat prototipul camionului Nikola TRE, primul lor vehicul electric cu baterii (BEV) pentru pieţele europene, la doar trei luni după ce şi-au anunţat parteneriatul. Principalul obiectiv al parteneriatului dintre IVECO, FPT Industrial, părţi ale grupului CNH Industrial, şi Nikola Corporation este construirea de camioane cu emisii zero şi perturbarea industriei de profil cu un nou model de afaceri.

„Industria noastră se schimbă rapid, determinată de înăsprirea reglementărilor privind emisiile şi generaţiile tinere cer crearea unei economii circulare care să protejeze mediul pentru viitorul lor. Hidrogenul şi bateriile sunt singurele soluţii viabile pentru energia verde şi au avantajul de a permite ţărilor să nu mai fie dependente de combustibilii fosili. Acum este momentul să acţionăm şi să livrăm o soluţie pentru zero emisii care se bazează pe tehnologia de alimentare cu energie electrică", a declarat Gerrit Marx, preşedintele diviziei de Vehicule Comerciale şi de Specialitate din cadrul CNH Industrial, la evenimentul de lansare a camionului Nikola TRE ce a avut loc în Torino, Italia.

Camionul electric cu baterii Nikola TRE, care este bazat pe platforma modelului IVECO S-WAY şi integrează tehnologia Nikola, va fi lansat în cadrul expoziţiei de vehicule comerciale IAA 2020 de la Hanovra, Germania. Nikola TRE va fi produs în două versiuni de alimentare - una electrică şi una cu hidrogen. Versiunea electrică va ajunge la clienţi în anul 2021, iar cea alimentată cu hidrogen va întra în producţie în 2023.

”Acest parteneriat este un câştig pentru toţi cei implicaţi. Din momentul în care am lansat Nikola ONE în 2016, şoferii de camioane şi oficialii guvernamentali ne-au solicitat să aducem modelul şi în Europa. Nikola TRE este superb şi inovator şi este deosebit de orice alt camion din lume. Avem nevoie de partenerul potrivit care să ne ajute să intrăm pe piaţa europeană, iar CNH Industrial este partenerul comercial potrivit. În timp ce alţi producători OEM concediază zeci de mii de angajaţi, Nikola creează mii de locuri de muncă şi obligă industria de camioane să reacţioneze şi să se îndrepte spre emisii zero. Uitaţi-vă la ce am realizat în trei luni şi imaginaţi-vă ce vom realiza în trei ani cu CNH Industrial ca partener”, spune Trevor Milton, CEO al Nikola.

Camionul Nikola TRE 4x2, modelul expus în cadrul evenimentului de lansare, are o autonomie de până la 400 km şi performanţă dinamică egală sau mai bună decât un model echivalent alimentat cu motorină. În construcţia camionului, Nikola vine cu expertiza în domeniul celulelor de combustibil şi cu tehnologiile avansate, precum şi cu modelul său de afaceri inedit care prevede un leasing all-inclusive. IVECO şi FPT Industrial vor contribui cu expertiza lor în inginerie şi fabricaţie pentru industrializarea camioanelor electrice şi alimentate cu hidrogen. Nikola TRE va fi comercializat de reţeaua europeană de distribuitori a IVECO.

IVECO, brand al CNH Industrial N.V., proiectează, produce şi comercializează o gamă largă de vehicule comerciale uşoare, medii şi grele, camioane off-road şi vehicule pentru misiuni off-road.

Nikola Corporation proiectează şi produce vehicule electrice şi alimentate cu hidrogen, motoare electrice, componente ale vehiculelor, sisteme de stocare a energiei şi staţii de alimentare cu hidrogen.